Трави, які допоможуть схуднути

Трави для схуднення

Ну хто з нас не хоче схуднути без дієти, фізичних вправ і без шкоди для здоров'я? Чи це можливо? У цій статті спробуємо відповісти на ці питання.

Безсумнівно, кращим варіантом боротьби з зайвою вагою є комплексний підхід - здорове харчування, фізичне навантаження, масажі, ванни і різні жиросжигающие крему, мазі. Використовуючи всі ці засоби можна не тільки схуднути, але і зробити шкіру пружною і гладкою, зміцнити м'язи, оздоровити організм у цілому. Але зараз ми будемо говорити не про це. У боротьбі за струнку фігуру багато люди сідають на жорсткі дієти, морять себе голодом, інтенсивно зганяють вага в тренажерному залі, купують дорогі препарати і таблетки для схуднення, але мало хто згадує, що є ще один засіб, який допоможе не тільки скинути зайву вагу, але і нормалізувати обмін речовин, позбавити організм від шлаків - цілющі трави.

Так, саме про трави ми забуваємо під час процесу схуднення. І даремно. Фітотерапія зараз особливо популярна, причин цього не мало - не вимагає великих витрат, просто в застосуванні, ефект досягається хоч і не швидко, але ефективно і результат від схуднення на травах тримається довше.

Для початку я хочу сказати, що трави, які допомагають скинути зайві кілограми, необхідно вибирати серед тих, які ростуть у вашому кліматі. Такі трави, на відміну від закордонних порошків, ваш організм сприйме найбільш сприятливо.

Розглянемо різноманітність трав по дії на організм.

Трави, які пригнічують відчуття голоду. Найчастіше такі трави або вбирають вологу, при цьому збільшуються в об'ємі і заповнюють шлунок, тим самим вгамовують відчуття голоду, або створюють плівку на стінках шлунка людини, таким чином знижуючи апетит. До цього виду трав можна віднести: водорості спіруліна, корінь алтея, насіння льону та ін

Трави, які стимулюють вироблення і виведення з організму жовчі. Ці трави допомагають у процесі перетравлення їжі, нормалізують роботу жовчного міхура і печінки. До цього виду можна віднести безсмертник, кульбаба, барбарис тощо.

Сечогінні трави, які посилюють виведення шлаків і рідин з жирових відкладень. За цим способом дії можна запропонувати наступні трави: хвощ польовий, лопух, листя брусниці. Тільки варто пам'ятати, що наш організм складається на 70 % з рідини, тому надмірне зневоднення погано позначиться на стані, а може привести і до більш значним наслідком. Тому вживати такі препарати необхідно з обережністю, і заповнювати втрати рідини чистою водою. Крім того ці сечогінні трави протипоказані людям з хворобами нирок.

Трави, які мають проносну дію. Ці трави нормалізують і стимулюють травлення, очищають кишечник від шкідливих речовин. Приклад з таких трав можна привести кору крушини, аніс, кріп, кмин тощо

Трави, які збільшують витрату енергії. Ці трави допомагають спалювати більше калорій, наслідком чого є схуднення. До цих трав відносять приправи - імбир, розмарин, куркума та ін. Варто врахувати, що ці приправи можуть збільшити апетит, тому необхідно контролювати кількість вживаної їжі.

Ми вже говорили, що вирішувати проблему зайвої ваги необхідно в комплексі. Якщо ви будите тільки пити трави ефект звичайно буде, але не такий сильний, як при включення в методи боротьби із зайвою вагою правильне харчування, можливо навіть дієти або розвантажувальні дні, а також фізичне навантаження.

Рецепти зборів з трав для схуднення


Настій з кореня солодки, плодів анісу і цистозіри. Необхідні трави в кількості: корінь солодки 50г, цистозіра бородата - 10 г, плоди анісу - 50г. Беремо 2 столові ложки суміші трав, заливаємо 0,5 л окропу, наполягаємо 30 хвилин. Пийте 3 рази в день по склянці.

Настій з трав цистозіри, деревію і звіробою. Необхідні трави в кількості: цистозіра бородата-20г, деревій - 40г, звіробій - 40г. 2столовые ложки суміші трав заливаємо 0, 5 л окропу і настоюють 30 хвилин. Пити необхідно 3 рази в день по 1 склянці за раз.

Настій з трав кульбаби, крушини, плодів петрушки і кропу. Необхідні трави в кількості: корінь кульбаби - 20г, плоди петрушки - 20 г, плоди фенхелю - 20г, крушини корінь - 60г. Залити 0,5 л окропу 2 столові ложі суміші трав, настояти 30 хвилин. Випивати вранці натщесерце цілком весь настій.

Фітозборы для зменшення ваги


Фітозбір №1. Корінь кульбаби 15г, плоди петрушки 15г, плоди фенхелю 15г, кора крушини 40г, лист м'яти перцевої 15г. Заливаємо збір 2 склянками окропу. Наполягаємо півгодини. Пити необхідно вранці натщесерце щодня.

Фітозбір №2. Беремо в рівних частинах по 20г квіток чорної бузини, ромашки аптечної, плоди фенхелю, м'ята перцева, липовий цвіт. Залити окропом з розрахунку 1:20 частин води. Наполягати необхідно 15 хвилин на водяній бані. Пити потрібно по 1 склянці 2-3 рази на добу.

Фітозбір №3. Лист ожини 80г, лист берези 10г, мати-й-мачухи 10г. Заливаємо 1 частина суміші 20г окропу. Приймати слід по 1 склянці 2 рази на день - вранці натщесерце, перед обідом.

Хочете понизити апетит? Приймайте настій з кукурудзяних рилець по 1 ст.л. 4-5 раз на добу, перед вживанням їжі.

Фитосборы рекомендується приймати курсами (2-3 тижні). Ці фитосборы допомагають видалити з організму надлишок холестерину, мають послаблюючу ефектом, сечогінну дію, знижує апетит, стимулює процес обміну речовин.

Врахуйте, що всі трави необхідно купувати виключно в аптеках. Перед вживанням обов'язково вивчіть інструкцію, так як деякі трави можуть володіти побічними діями та протипоказаннями. Крім того, також необхідно проконсультуватися з лікарем, перш ніж починати схуднення з травами.

Трави - це простий і економічний спосіб схуднути.

Трави, що допомагають схуднути


Кульбаба

Це рослина прискорює метаболізм жирів.

Ламінарія

Морська капуста є їстівною водоростю. Її виготовляють у різних вигляді - у вигляді таблеток, у вигляді настоянок та ін. Ламінарія хороша тим, що значно прискорює обмін речовин, притуплює голод, а також володіє легким проносним ефектом.

Глід

Це рослина в значній мірі знижує рівень холестерину в крові.

Насіння льону

Чинить проносну дію і знижує апетит, допомагає стабілізувати рівень цукру в крові.

Сенна

Це знамените проносний засіб, є одним з найбільш ефективних. Прискорює метаболізм жирів і стимулює дію кишечника.

Кропива.

Зменшує апетит. Деякі п'ють відвар з кропиви, інші ж вживають листя в їжу, додають у салати. Кропиву не рекомендується вживати вагітним.

Люцерна

Відмінно стимулює травлення.

Фенхель

Добре притуплює відчуття голоду.

Петрушка

Допомагає зменшити апетит і притуплює відчуття голоду.

Лопух великий

Надає сечогінний і слабку проносну дію, а також прискорює метаболізм жирів і зменшує відчуття голоду.

Звичайно, трави допомагають схуднути, але зловживати ними не варто, адже це також є ліками. Робіть це правильно - заняття спортом, здорове харчування і розвантажувальні дні допоможуть зберегти красу вашого тіла.

Удачі Вам і будьте здорові!

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .