Готуємо фігуру до нового року: що їсти?


Готуємо фігуру до нового року: що їсти?

Чим ближче Новий рік, тим нетерпеливіше б'ється наше серце в передчутті свята. І, напевно, ніщо не може зіпсувати дівчині і жінці настрій сильніше, ніж думка про те, що вона не влізе в улюблену сукню.

Звичайно, можна негайно записатися на фітнес і, якщо є можливість і бажання, то треба так і зробити.

Але наші бажання і наші можливості, як зауважив один з героїв «Кавказької полонянки», не завжди збігаються.

Що ж робити? Махнути на все рукою і просидіти всі свята в чотирьох стінах?

Ні в якому разі! 

Дієтологи кажуть, що від кількох кілограмів найуспішніше допоможе позбутися правильний раціон.

Починати день вони радять зі склянки теплої води з лимоном. І протягом дня випивати ще два літри води. Це може бути несолодкий чай з лимоном, замороженими ягодами, з журавлиною, з медом і мінеральна вода без газу.

А от кава, алкоголь, цукор, жирне, солодке доведеться викреслити з меню хоча б до Нового року. Сіль скоротити до мінімуму.

На сніданок рекомендується вівсянка на воді з додаванням сухофруктів.

На другий сніданок знежирений сир або йогурт. 

Овочі і фрукти можна їсти без обмеження.

Протягом дня так само потрібно з'їдати достатньо білків - нежирного відвареного м'яса, риби. Можна трохи сиру. Обов'язкові злакові.

Медики не радять вдаватися до голодування, оскільки під час нього порушується водно-сольовий баланс в організмі утворюється нестача калію, що призводить до целюліту.

Зате зелені овочі, багаті клітковиною і калієм, від нього позбавляють.

Так що салати із зелені салату, брокли, шпинату, кропу, петрушки, селери, зеленої цибулі - кращі друзі тих, що худнуть. 

А щоб, худнучи, не подурнеть, потрібно забезпечувати організм такими вітамінами, як і Є. Наситити ними організм можна, вживаючи в їжу фруктові салати з яблук, груш, винограду та горіхів.

Тепер деякі рецепти.

Рецепти страв, котрі допоможуть підготувати фігуру до Нового року


Суп з сочевицею і грибами

Вам знадобиться:

- 1 склянку сочевиці;

- жменю печериць;

- 1 морква:

- 1 ріпчаста цибулина;

- рослинна олія;

- 15 г зелені кропу і петрушки;

- сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Цибулю подрібнити, обсмажити на сковороді на олії, додати натерту на крупній тертці моркву, покласти до цибулі і трохи загасити. 

Гриби відварити і нарізати локшиною. Сочевицю відварити до готовності, додати гриби і овочі зі сковороди, посолити, поперчити.

При подачі на стіл додати в тарілки подрібнену зелень.

Бутерброд з сиром і смородиновим джемом

Вам знадобиться:

- 200 г білого хліба;

- 100 г сиру;

- 100 г вершкового масла;

- 120 г джему.

Спосіб приготування:

Хліб нарізати на скибочки. Сир нарізати пластами за розміром і вирізати в ньому дірочки за типом друшляка, покласти сир на хліб. Джем візерунками викласти поверх сиру і наліпити на нього маленькі кружальця сиру, що залишилися при вирізанні дірочок.

Подавати до чаю або кави.

Квасоля з горіхами

Вам знадобиться:

- 1 стакан білої квасолі;

- 1 склянка очищених ядер волоських горіхів;

- 1 ріпчаста цибулина;

- 50 г зеленої цибулі;

- сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Квасоля промити і замочити на ніч у холодній воді годин на 8.

Злити воду, залити свіжою і зварити квасолю до готовності.

Додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю, довести до кипіння, додати стовчені горіхи, посолити, поперчити, поварити 5 хвилин. При подачі нас стіл посипати зеленню кропу і петрушки. 

Короп, тушкований з печерицями

Вам знадобиться:

- 1 середній короп;

- 250 - 300 г печериць;

- 2 ріпчасті цибулини;

- 20 г зелені петрушки;

- 2 ст. ложки сметани;

- 2 ст. ложки оливкової олії;

- сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Рибу почистити, випатрати, покласти всередину трохи цибулі, зелені петрушки і грибів, укласти у форму, змащену маслом. Зверху викласти залишки цибулі, грибів і селери. Сметану змішати з маслом і додати 1 склянку кип'яченої води, добре розмішати і залити рибу.

Накрити кришкою і поставити в попередньо розігріту духовку на півгодини. Зняти кришку і тримати до готовності, теж приблизно півгодини.

Рагу овочеве

Вам знадобиться:

- 2 ріпи;

- 30 г стебел селери;

- 2 зубчики часнику;

- 10 г зелені петрушки;

- рослинна олія;

- сік лимона, цедра лимона

- сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Ріпу очистити, нарізати скибочками, стебла селери - дрібними кубиками.

Часник подрібнити і обсмажити в глибокій сковороді на олії до золотистого кольору.

Додати селеру, тушкувати до м'якості близько 5 хвилин. Додати ріпу і тушкувати ще хвилин 20.

За 5 хвилин до готовності, посолити, поперчити, додати подрібнену зелень петрушки, цедру і сік лимона.

Котлети капустяні з яблуками

Вам знадобиться:

- 800 г капусти білоголової;

- 150 г яблук;

- 1 яйце;

- 1 стакан молока;

- 2,5 ст. ложки манної крупи;

- панірувальні сухарі;

- рослинна олія для смаження;

- сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Нашаткувати Капусту промити, залити сумішшю молока і води і згасити. Коли капуста буде готова, додати в нього дрібно нарізані яблука і ще трохи загасити. Додати манну крупу, перемішати і тушкувати ще 10 хвилин. Зняти з вогню, остудити, додати яйце, перемішати. Сформувати котлети, обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити на сковороді на маслі з двох сторін.

Селера з морквою

Вам знадобиться:

- 2 моркви;

- 15-20 листя селери;

- 1/4 склянки подрібнених горіхів;

- мед або оливкова олія для заправки.

Спосіб приготування:

Моркву натерти на крупній тертці, листя селери подрібнити, перемішати.

Горіхи змішати з медом чи маслом. І перемішати обидві суміші.

Прикрасити листям селери. 

Салат з хріном

Вам знадобиться:

- 2 см кореня хрону;

- 2 моркви;

- 2 яблука;

- 1/2 лимона;

- цукор, сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Морква і перець почистити і натерти на дрібній тертці. Яблука очистити, видалити серцевину, нарізати соломкою. З лимона відтиснути сік, а цедру дрібно нашаткувати.

Змішати яблука, хрін, морква, цедру, додати лимонний сік, цукор, трохи солі, перемішати, прикрасити листочками петрушки.

Молочно-морквяний напій

Вам знадобиться:

- 250 г моркви;

- 1 чайна ложка натертого хрону;

- 1 літр молока;

- сік 1 лимона;

- сіль за смаком. 

Спосіб приготування:

Моркву натерти на тертці, змішати з хріном, соком лимона, 1 склянкою молока, посолити, добре розмішати і додати решту молока.

Розлити по келихах, прикрасити скибочкою лимона або листочком м'яти.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .