Дієта по групі крові

Дієта по групі крові

Про дієту по групі крові написано безліч статей, і відгуки, як і про будь-яку з відомих дієт полярні - від повного захоплення до повного неприйняття. Простій людині, далекій від медицини, важко розібратися, де істина, тому слід як можна простіше пояснити, в чому суть дієти по групі крові. Зрештою, вам вирішувати - користуватися цією дієтою чи ні.

Автор цієї дієти, американський лікар - натуропат (нагадаю, що натуропатія - це наука про лікування природними засобами, яка виходить з переконання, що джерело хвороб людини - його неправильний спосіб життя і харчування) Д”Адамо припустив, що люди з різними групами крові сприймають одну і ту ж їжу по-різному. Доктор Д”Адамо виходить з того, що кожна з чотирьох груп крові з'являлася у свою історичну епоху, і харчування в ці епохи було різним. Отже, треба споживати ті продукти, які використовувалися і були корисні нашим предкам, при цьому враховуючи природні зміни і роблячи вибір у бік натуральних продуктів. Є спеціально розроблені моделі дієти для кожної групи крові, свої списки того, що корисно, нейтрально або категорично не варто їсти. Так, людям з I(0) групою крові - «мисливцям» - корисні м'ясні продукти і небажані молочні і вуглеводні. Власникам II(А) групи - «хліборобам» - підходять злакові та овочі, а від м'яса ним краще відмовитися. Головний принцип харчування «кочівників» з ІІІ(В) групи - можна все, але потроху. Представникам «нової», IV(АВ) групи, підійдуть зелені овочі і морепродукти.

Лікар наполягає, що, якщо до цього ще додати вітамінні добавки і фізичну активність, то з харчуванням по групі крові можна забути слово «дієта» в його нинішньому розумінні - як обмеження калорій з метою схуднути. Тому що дієта по групі крові не дозволяє вважати ці самі калорії і є за потреби, тим самим не приводячи свій організм в стресовий стан через чергових змін і обмежень в їжі.

Ще нам пояснюють, що при дієті по групі крові піднімається імунітет, відновлюється обмін речовин, хронічні хвороби виліковуються, зміцнюється нервова система, а вага знижується сам собою.

Правда, ця дієта не для тих, хто хоче швиденько «схуднути до свята», а для тих, хто має терпіння відкоригувати свою вагу не поспішаючи, але зате назавжди - роками дотримуючись системи живлення по групі крові.

Доказово? Привабливо? Безсумнівно. Недарма дієта по групі крові у нас стала досить популярною.

Але, як будь-який лікар, я не можу прийняти слова доктора Д”Адамо як аксіому, на жаль, зв'язок між групами крові людей, їх харчуванням та схильністю до ожиріння - ніяк не доведена, а Великобританії було проведено досить серйозне дослідження, в якому брали участь 14 тисяч жінок, підсумки його спростовують Д”Адамо: не було виявлено ніякого зв'язку між групою крові і зазначеними їм факторами. А поділ на чотири групи крові поверхово, адже існує ще й різний резус-фактор.

Якщо вірити в принципи харчування по групі крові, то в організмі нібито виникає конфлікт білків, що надходять з їжею, і антитіл крові, що завдає шкоди здоров'ю. Але білки (будь-які! тварини, рослинні) ніколи прямо не надходять в кров, вони перед цим розщеплюються до амінокислот, і ніякі антитіла не зможуть розібратися, звідки «родом» ці амінокислоти.

Далі, абсолютно нелогічними здаються рекомендації одних і тих же продуктів людям, що живуть на різних континентах, відмінних природних і кліматичних умовах, з різними національними, регіональними та сімейними звичками харчування і спосіб життя. Яскравий приклад: переважна більшість слов'ян має першу групу крові, так само як переважна більшість європейців - другу, североазиатских народів - третю групу крові.

Першій групі крові, тобто більшості жителів Росії, України і Білорусії заборонено їсти картоплю, капусту, кукурудзу, баклажани, ревінь, полуницю, суницю... Не рекомендуються - всі крупи, молоко, сири, хліб... чи Не здається вам, що в цей список входить як раз те, що щорічно вирощується на присадибних ділянках та без чого неможливе сучасне харчування середньостатистичного росіянина? І що якщо виключити ці продукти, то більшість росіян просто помре з голоду? Чому рекомендується оливкове масло, яке НІКОЛИ не було природним для нас, а соняшникова - ні?

У результаті залишаються «дозволеними» тільки риба і м'ясо, але дозвольте запитати, де брати свіжу придатну для їжі рибу, якщо за даними багатьох досліджень практично всі річки у нас заражені і риба там плаває на 90% хвора, так що річкова риба відпадає, залишається тільки морська...

І хіба це не стрес для організму - 40-50 років є м'ясо, а потім, слідуючи дієті по групі крові, перейти на інші продукти?

І що робити людям з 3-ю групою крові, якщо їх організм не сприймає молочні продукти, а людям з 2-ю групою крові при наявності у них непереносимість глютену?

Тепер докладніше про харчування для кожної групи крові.

Дієти по групам крові

Дієта для першої групи крові I (0)


I (0) група, «мисливці» , вважається, що ця група крові - якнайдавніша, і від неї в процесі еволюції відбулися інші групи. 33,5% населення Землі відноситься до цього типу. За типом нервової діяльності це в основному сильний, самодостатній лідер, сильними сторонами якого вважаються травна та імунна системи, а слабкою є складність адаптації до зміни дієти та умов навколишнього середовища. Іноді імунна система занадто активна і діє проти самого організму, викликаючи аутоімунні захворювання та алергії. Люди з I (0) групою крові схильні до проблем згортання крові, запальним процесам - артритів, підвищеної кислотності шлунка - виразок, алергії. Так як ці люди - «мисливці» або м'ясоїди, їм рекомендована високопротеиновая дієта, в таблиці зазначені продукти, корисні, нейтральні та «шкідливі» для представників цієї групи. Крім того, доктор Д”Адамо рекомендує наступні вітаміни і харчові добавки: вітаміни групи В, кальцій, марганець, йод, корінь солодки (лакриця), морські водорості, ферменти панкреатичної залози. Уникати варто вітамінів А і Є. Для підтримки гарної фізичної форми та особливо в програмі зниження ваги пропонуються інтенсивні вправи: аеробіка, лижі, біг, плавання.

Дієта для другої групи крові II (А)


II (А) група, «землероби», цей тип виник при переході до більш осілого, аграрного стилю життя. 37,8% населення Землі - представники цього типу. Характерні риси - постійність, осідлість, хороша адаптація до роботи в колективі, організованість. Сильні сторони: вони добре адаптуються до зміни дієти та навколишнього середовища, імунна і травна системи ефективні, якщо дотримується відповідна дієта (вегетаріанська). Слабкі сторони: їм притаманний ніжний (чутливий) травний тракт, слабка імунна система, відкрита всім інфекціям, підвищена чутливість нервової системи. Так як ці люди - "землероби", їм рекомендована вегетаріанська дієта. Крім того, доктор Д”Адамо рекомендує наступні вітаміни і харчові добавки: вітаміни В,С,Е, кальцій, залізо, цинк, селен, біфідобактерії, а варто уникати вітаміну А в добавках, його варто отримувати тільки з їжі. Для підтримки гарної фізичної форми та особливо в програмі зниження ваги пропонуються фізичні вправи спокійні і сосредотачивающие - йога, тай-цзи.

Дієта для третьої групи крові В (III)


В (III група) - «мандрівник, кочівник» , приблизно 20,6% населення Землі. Збалансований, гнучкий, творчий. Цей тип виник в результаті міграції рас. Сильні сторони: сильна імунна система, гнучка система адаптації до змін в дієті і умов навколишнього середовища, збалансована нервова система. Слабкі сторони: немає вроджених слабких сторін, але при порушенні балансу в дієті можуть виникати аутоімунні захворювання і нестійкість до рідкісних вірусів. Дієтичні рекомендації: дієта змішана (збалансована). «Кочівники» всеїдні. Рекомендовані: м'ясо (за винятком курячого, качиного), риба, молочні продукти (краще кисломолочні, знежирені), яйця, крупи (окрім гречаної і пшениць), боби, овочі (окрім кукурудзи, помідорів, гарбуза, оливок), фрукти (крім кокосів і ревеню). Уникати: морепродукти (молюски, краби, креветки), свинину і вироби з неї, куряче м'ясо. Вітаміни і харчові добавки: магній, лецитин, лакриця, гингко-білоба, ехінацея, травні ферменти - бромелайн. Фізичні вправи, що поєднують фізичний і психічний баланс: ходьба, велосипед, теніс, плавання, йога, тай-чі.

Дієта для четвертої групи крові АВ (IV)


Тип АВ (IV група) - «загадка», 7-8% населення Землі. Цей тип крові виникла в результаті еволюції при злитті двох протилежних типів - А і В. Сильні сторони: наймолодша група крові, гнучка, дуже чутлива імунна система, що поєднує плюси типів А і В. Слабкі сторони: чутливий (ніжний) травний тракт), занадто «відкрита» імунна система, нестійка до мікробних інфекцій, поєднує мінуси типів А і В. Дієтичні рекомендації: помірно-змішана дієта. М'ясо (баранина, кролик, індичка), риба, окрім морепродуктів, молочні продукти (молочнокислі, нежирні сири), тофу - соєвий сир, бобові (помірно), оливкова олія, масло тріскової печінки, горіхи - арахіс, волоські, крупи (окрім гречаної і кукурудзи), овочі (крім перцю, чорних оливок, кукурудзи), фрукти (окрім різких і кислих). Вітаміни і харчові добавки: вітамін С, глід, ехінацея, валеріана, чортополох (татарник), цинк, селен, травні ферменти - бромелайн, кверцетин.

Отже, підсумовуючи все вищесказане, можна виділити всього декілька «за» такої схеми живлення:

Дієта проста в застосуванні - не треба підраховувати калорії, не надто суворі обмеження в раціоні.

Вага скидається виключно за рахунок обмеження цукру, шоколаду і всяких булочок - морозива. Це елементарне обмеження швидких вуглеводів, а ніяка ні дієта сама по собі.

Ви насправді схуднете з-за банального дотримання режиму харчування та фізичних навантажень.У списку дозволених продуктів найчастіше знаходяться необхідні здоров'ю елементи.

Однак, ніхто не заважає вам спробувати ці принципи харчування на собі, чесно скажу, харчування за групами крові - одне з небагатьох, яке навряд чи завдасть якоїсь шкоди вашому організму!

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .