Гречана дієта

Гречана дієта

Гречана дієта відноситься до монодієт, які є досить жорсткими, але при цьому високоефективними. Якщо ви думаєте про те, на яку дієту для схуднення сісти, розгляньте її, але перед цим ознайомтеся не тільки з меню, але і правилами та відгуками.

Користь гречки


Корисні властивості гречки враховуються не тільки в дієтах для схуднення, але і в лікувальних дієтах:

  • Гречка багата залізом, кальцієм, магнієм, цинком, фосфором, йодом і міддю.
  • Гречка має у складі клітковину, яка сприяє очищенню організму, виведенню шлаків і токсинів з кишечника.
  • Гречана крупа прискорює метаболізм.
  • Фолієва кислота, що міститься в гречці, зміцнює кровоносні судини і нормалізує серцеву діяльність.
  • Завдяки великій кількості білка, гречка може повністю замінити м'ясо.
  • Гречана крупа ідеальна для попередження розвитку атеросклерозу і гіпертонічної хвороби.

Правила гречаної дієти


Гречана дієта для схуднення ґрунтується на настояної (а не звареної!) гречаній крупі - тільки такий спосіб приготування дозволяє зберегти всі корисні мікроелементи.

Візьміть 200 г промитої гречаної крупи залийте 500 мл окропу, закутати рушником і залиште на ніч. Вранці гречка готова до вживання (зайву воду злийте).

Увага: сіль і спеції під забороною. Вам доведеться їсти прісну кашу, але тільки так можливий бажаний ефект.

Пити при гречаній дієті можна трав'яний чай, зелений і чорний чай, мінеральну негазовану воду, соки (томатний, буряковий, гарбузовий) без солі і цукру або 1%-ий кефір (не більше 1 літра в день).

Кількість споживаної рідини повинна бути не менше 1,5 літрів в день.
Останній прийом гречки має бути за 3-4 години до сну.

Гречана дієта розрахована на тиждень-максимум 2 тижні. Можна втратити від 5 до 10 кг, в залежності від початкового ваги: чим більше вага, тим більше кілограмів ви втратите.

Меню гречаної дієти


Натщесерце склянку гарячої води + чайна ложка меду + дві часточки лимона.

Сніданок: порція каші + чай без цукру або сік.

Обід: друга порція каші + чай або сік.

Вечеря: третя порція каші гречаної + чай або сік.

Корисні поради для тих, хто худне на гречаній дієті

  • Гречана дієта є незбалансованою, тому в цей час рекомендується пити полівітаміни.
  • Гречку можна їсти в будь-яких кількостях.
  • Якщо ви все-таки відчуваєте голод при дієті, можливо (але все ж таки не бажано) з'їсти 1-2 йогурту або пару фруктів.
  • Якщо в один день з дієти ви зірвалися, не переживайте - продовжите її на наступний день, продовживши раціон дієти, відповідно, на день.
  • З дієти виходьте м'яко: не треба повною мірою повертатися до звичного раціону в перший же день після дієти. Потроху урізноманітніть раціон, їжте помірно, інакше втрачені кілограми дуже швидко повернуться.

Якщо ефект дієти на гречці вам сподобався, повторити дієту можна не раніше, ніж через місяць.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .