Квіти зі стрічок своїми руками - текстильна флористика

Квіти зі стрічок своїми руками - текстильна флористика

Квіткова тема в рукоділлі практично невичерпна. З чого не тільки не створюють штучні квіти! З паперу і тканини, шкіри, фетру, з пластику і бісеру! Квіти шиють, в'яжуть, ліплять, вирізають, ліплять і малюють! Словом, флористичні мотиви - привід для прояву фантазії і реалізації творчих задумів будь майстрині. А якщо ви поки ще тільки починаюча рукодільниця і ніяким складним майстерністю ще не опанували і не набили руку в певній рукодільну техніці, то спробуйте скористатися готовим матеріалом і нескладною технікою. А саме, пропонуємо вам зробити квіти своїми руками зі стрічок. Такі квіти стануть відмінним доповненням до одязі або сумці, прикрасою для волосся або основою для брошки. Спробуємо?

Пишна квітка з атласної стрічки

Пишна квітка з атласної стрічки

Чудова прикраса до святкового вбрання! Для виготовлення такої пишної квітки нам знадобиться:
  • три метри атласної стрічки,
  • нитки в тон стрічки,
  • швейна голка,
  • шматочок повсті або фетру.

Для початку вдосконалимо стрічку. Візьмемо її та розтягнемо з однієї довгої сторони, щоб цей край стрічки став хвилястим. Для цього просто тягнемо поздовжні нитки цього краю і обрізаємо те, що протягнеться з стрічки. Тепер з цієї сторони робимо дві складки і зашиваємо їх. Далі починаємо згортати спіраллю стрічку (по колу) формуючи квітку. Зверніть увагу, що хвилястий край стрічки повинен бути зовні квітки!

Місце скручування скріплюємо нитками по ходу роботи, а залишився краєчок стрічки підверніть під квітка і пришиваємо. З фетру вирізаємо кружечок і приклеюємо або пришиваємо на нього наш пишний квітка. Ось так своїми руками без особливих труднощів можна зробити пишний квітка, який прикрасить і шпильку, і сумку, і навіть виступить в ролі брошки.

Квітка з капронової стрічки

Квітка з капронової стрічки

Пам'ятаєте, які банти заплітали у кіски радянські школярки? Сьогодні придбати капронові стрічки проблематично, але можна. І якщо у вас вдома десь збереглися такі напівпрозорі стрічки або ви з нагоди їх прикупили, то спробуйте зробити своїми руками оригінальний квітка з капронової стрічки. Для його виготовлення нам знадобиться:
  • метр широкої капронової стрічки,
  • швейні шпильки,
  • ножиці,
  • нитка з голкою.

Для початку складаємо з стрічки п'ятикутник. Кладемо її на стіл, розгорнувши довгим краєм до себе. Відступаємо від короткого краю сантиметрів п'ятнадцять і загортаємо стрічку під прямим кутом вгору від себе. Складаємо згин шпилькою і знову розгортаємо стрічку довгим краєм до себе. Знову відміряємо п'ятнадцять сантиметрів (на око) і знову загортаємо стрічку під прямим кутом. Повторюємо цю операцію п'ять разів і отримуємо п'ятикутну фігуру. Якщо залишається зайвий хвостик стрічки, обрізаємо його.

Тепер по зовнішньому краю п'ятикутника робимо намітку короткими стібками. Не виймаючи нитка з стрічки і не обрізаючи її, стягаємо намітку і виймаємо шпильки. При цьому внутрішній край п'ятикутника розправиться і стане зовнішнім краєм квітки, а стягнутий край перетвориться на нижню сторону квітки. Точно так само, складаємо п'ятикутник для другого ярусу, тільки тепер робимо боку п'ятикутника в два рази коротше. Складаємо яруси квітки і зшиваємо їх. Розправляємо пелюстки. До речі, такі квіти можна зробити з вузькою капронової стрічки або навіть з вузької смужки органзи або будь-якої іншої легкої тканини (шифону, фатіна).

Жоржини

Жоржини

Квіти з капронових стрічок стануть прекрасною альтернативою ошатним бантам і прикрасять зачіску школярки. Крім цього, зроблені подібним чином квіти можуть стати оригінальним декором для штор. Щоб зробити своїми руками такий жоржини, підготуйте:
  • широку капронову стрічку (4 метри),
  • голку і нитку (колір стрічки),
  • лінійку і олівець.

Робляться ці квіти досить легко, а виглядають при цьому просто шикарно. Спочатку потрібно зробити на стрічці розмітку у вигляді зигзага з кроком вісім сантиметрів. Таким чином на стрічці вийдуть намальованими трикутники з восьмисантиметровым підставою по краях стрічки. Намальовану ламану лінію прошиваємо короткими стібками однією довгою ниткою і знімаємо її, наскільки це можливо. Тепер закручуємо стрічку в спіраль (гусеницею), скручуючи її стягнутий край, і закріплюємо нитку. Скручений підстава зшиваємо.

Ромашки

Ромашки

Такі милі і прості квіти можна зробити з будь-яких стрічок. Підійдуть для ромашок і капронові, і атласні стрічки. Але їх ширина не повинна бути менше чотирьох сантиметрів. Хоча, з вузьких стрічок вийдуть просто маленькі квіти. Отже, щоб змайструвати такі ромашки, готуємо:
  • стрічки будь-якого кольору,
  • гудзики для серединки квітів,
  • ножиці,
  • голка з ниткою.

Нарізаємо стрічки на шматочки двадцять п'ять (тридцять сантиметрів завдовжки. Складаємо стрічку по частковій. При цьому ширина нижньої частини повинна бути два міліметри більше верхній. Згорнуту стрічку прошиваємо короткими стібками, прокладаючи шов по краю згину, і максимально стягаємо нитка, формуючи квіточки. Нитку закріплюємо, а в середину квітки пришиваємо ґудзик. Якщо ви робите зовсім маленькі квіти, то замість гудзиків можете використовувати намистини або стрази, які, до речі, можна не тільки пришити, але і приклеїти. Між іншим, такі квіти зі стрічок, зроблені своїми руками, стануть відмінним декором не тільки для одягу, але можуть бути використані у скрапбукінгу або картмейдингу.

Троянди


Для того, щоб зробити троянду візьміть атласну стрічку шириною від 4 см і більше, довжиною від 70 см до 1 м, відпрасуйте її.

Також вам знадобиться:
ножиці,
нитка в тон стрічки,
голка.

* Чим ширше ви використовуєте атласну стрічку, тим більше в діаметрі вийде троянда.
* Щоб роза вийшла об'ємніше, візьміть стрічку достовірніше, але не більше 1 метра.
* Для прикраси до троянди можна пришити намистинки. А для додання закінченого вигляду, не забудьте зробити листочки для троянди з зеленої стрічки.

Як зробити троянду з стрічки:

1. Покладіть атласну стрічку виворітного (матовою) стороною вгору і складіть її навпіл.

2. Загинаємо правий хвостик вниз.

3. Звертаємо в трубочку, приблизно 2 см стрічки і закріплюють ниткою (зробіть 2-3 стібка).

4. Не обрізаючи нитку, прошиваємо стрічку (швом ” вперед голку”) з краю до кінця.

5. Сильно стягуємо стрічку і закріплюємо нитку вузликом.

6. Закручуємо стягнуту стрічку навколо трубочки, розправляючи складочки.

7. Кінчик стрічки пришиваємо до хвостика.

8. Хвостик обрізаємо, але якщо ви бажаєте зробити троянду на стеблі, але накрутіть на хвостик дріт і оформіть її зеленою стрічкою або гофрованої папером, пришийте листочки.

Квітка в техніці канзаші

Квітка в техніці канзаші

В техніці цумамі канзаші виготовляють прости шикарні квіти. Найчастіше для таких кольорів використовують атласні стрічки, але можна зробити квіти з капронових стрічок або з клаптів органзи, шовку чи шифону. Для квітки нам знадобляться:
  • будь-які стрічки,
  • свічка,
  • нитка з голкою;
  • ножиці;
  • намистини або стрази.

Отже, беремо будь-яку широку стрічку і нарізаємо її на квадратні шматки, а обрізані краї обпалюємо над полум'ям. Звертаємо квадрат по діагоналі і затискаємо пальцем прямий кут отриманого трикутника. Тепер один гострий куточок загортаємо і притискаємо до прямого кута, а потім загортаємо другий куток. Потім стискаємо пальцями складені куточки і подплавляем їх над полум'ям, щоб вони склеїлися. В результаті отримуємо один пелюстка нашого майбутнього квітки. Робимо п'ять-сім пелюсток і збираємо їх на нитку, нанизавши оплавлені краю на голку. Можна зробити квітку з одним ярусом пелюсток, з двома чи навіть трьома - це вже як вам більше подобається. Середину квітки прикрашаємо намистинами, стразами, бісером.

Ось такі різні квіти зі стрічок можна зробити своїми руками. Пробуйте, фантазуйте! У вас обов'язково вийде.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .