Рекомендації по догляду за сухою шкірою обличчя і тіла

Рекомендації по догляду за сухою шкірою обличчя і тіла

Неважливо, проблемна шкіра чи ні, потрібно щоденно догляди за нею, тоді вона надовго збереже здоровий, привабливий і молодий вигляд. Але важливо не перевантажувати її зайвими коштами та лікувальними складами. Якщо ви помітили, що шкіра вашого тіла за минулу зиму втратила м'якість, почала лущитися і стала раптом дуже сухий, це означає, що їй сильно не вистачає вологи. 

Такий стан епідермісу вважається однією з головних проблем в холодну пору року. Деякі прості і доступні процедури, які з трьох етапів, при регулярному застосуванні повернуть йому колишню гладкість, пружність, і змусять знову сяяти здоров'ям.

Догляд за сухою шкірою тіла після зими нескладний. По-перше, вам необхідно через день приймати душ з гелем, який містить крем і гліцерин. По-друге, за допомогою м'якого скрабу потрібно відлущити всі омертвілі за зиму клітини. По-третє, візьміть за правило після душу завжди наносити зволожуючий крем. Краще використовувати той, до складу якого входять кераміди, оскільки вони не тільки зберігають вологу, але і захищають шкіру. Якщо проблема сухості турбує вас тільки в зимовий час, використовуйте спеціальний захисний крем, коли вирушаєте на вулицю, а вдома встановіть зволожувач повітря з гігрометром. Відкритий акваріум і кімнатні рослини також допоможуть у боротьбі з сухістю в квартирі.

Що стосується жінок і дівчат, у яких дуже суха шкіра спостерігається завжди, то мова, швидше за все, йде якраз про генетичної схильності. При цьому переважно страждає особа, але часто присутні і проблеми з епідермісом на інших частинах тіла, наприклад, на руках, ліктях, колінах, голові. Тому крім перерахованих заходів потрібно взяти до уваги ряд інших і доглядати за шкірою більш ретельно.

Пам'ятайте, що ваш тип епідермісу дуже ніжний і примхливий. Від нестачі зовнішнього зволоження він стане суші, але і надлишок кремів, лосьйонів і інших засобів позначиться на його стані не кращим чином. Тому в усьому потрібно дотримуватися почуття міри. Намагайтеся вибирати креми, до складу яких входять мукополісахариди, масла і насичені жирні кислоти. Саме вони відповідають за активне зволоження і перешкоджають випаровуванню вологи.

Такі інгредієнти, як ліпосоми, також виконують ці функції. Вони відмінно засвоюються шкірою, глибоко проникаючи в неї і насичуючи клітини вологою, вітамінами і корисними мікроелементами. Вже згадувані раніше кераміди також повинні входити до складу кремів, оскільки вони змушують шкіру виробляти власні природні аналоги цих речовин, що сприяє додатковому захисті від негативних факторів зовнішнього середовища та збереження вологи. Основний алгоритм по догляду за обличчям, шиєю і зоною декольте виглядає так.

Перед сном суху шкіру потрібно очистити спеціальним засобом, який підходить саме такого типу. Це може бути молочко з поживними речовинами, крем або лосьйон. Відмінно впорається з очищенням і косметичне масло, яке наполовину розбавлене водою і тому дуже добре змивається, прибираючи весь бруд. Врахуйте, що жорсткою водою з-під крана краще не користуватися.

Вона містить солі, які викликають додаткову сухість. Щоб цього уникнути, купіть спеціальну термальну воду, вона нейтральна і гіппоаллергенним. Очищаючий засіб видаліть з шкіри змоченим в ній ватним тампоном. Потім нанесіть нічний зволожуючий крем, який багатий необхідними жирами. Він наситить ними епідерміс, і на наступний день ви будете мати свіжий вигляд. Якщо у вас спостерігається сильна сухість шкіри, то в якості основи під крем використовуйте гідрогель . 

Вранці необхідно вмитися за допомогою термальної води і нанести денний крем, який має більш легку консистенцію і хорошу вбираність. Додаткове очищення робити не потрібно. Не поспішайте відразу приступати до макіяжу. Почекайте хвилин п'ять і придивіться: можливо, деякі ділянки шкіри занадто швидко ввібрали крем. Повторіть нанесення вже тільки для них.

Не забувайте, що до складу денного крему також повинні входити зволожуючі речовини і спеціальні масла, які забезпечать шкірі необхідне харчування протягом усього дня. Добре, якщо вибране вами засіб буде містити й спеціальні світлофільтри, які зможуть захистити клітини епідермісу від дії ультрафіолету.

Бувають дні, коли проблемна шкіра відчуває особливу потребу в зволоженні, при цьому вона виглядає болючою, сильно лущиться, а ви відчуваєте себе ніби в масці. Реанімувати такий епідерміс можна за допомогою двох простих і доступних засобів: лікувальної мазі на основі пантенола і мигдалевого масла. Використовувати їх можна як у якості екстрених заходів для допомоги пошкодженої шкірі, так і для звичайного догляду.

Маззю замініть нічний крем, якщо проблемна шкіра відрізняється підвищеною сухістю. А з масла зробіть теплі компреси, підігрів дві - три столові ложки його на водяній бані. Попередньо виріжте з марлі щось на зразок маски з прорізами для очей, рота і носа, занурте її в масло і покладіть на обличчя хвилин на п'ятнадцять-двадцять. Через зазначений час зніміть марлю, а надлишки масла видаліть ватним тампоном.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .