Що таке депресія і як її розпізнати?

Що таке депресія?

Сьогодні вранці ви прокинулися, подивилися у вікно і зрозуміли, що не хочете йти на роботу, снідати, гуляти з друзями, так як не бачите сенсу в цьому всьому. Перша думка, яка виникає у сучасних дам: «У мене - депресія». Насправді ж поганий настрій пов'язаний з недосипанням, авітамінозом, неприємностями на роботі і т.д. Нудьга швидко проходить, достатньо лише випити кави, з'їсти шоколадку, зробити нову зачіску, заглянути на чашечку чаю (самбуки, вина) до подружки.


Якщо ж апатія, злість, погане самопочуття, небажання щось робити і кудись йти і т.д. не проходить протягом тривалого проміжку часу (мінімум тижня), значить - терміново звертайтеся до психолога. Так як у вас дійсно може бути ця небезпечна хвороба, з якою впоратися самостійно вам навряд чи вдасться. Лише тільки досвідчений професіонал зможе з'ясувати причину виникнення проблеми, щоб допомогти її усунути якнайшвидше.

Що таке депресія: хвороба чи просто поганий настрій?


Отже, насамперед слід зрозуміти, що депресія - це серйозне захворювання, внаслідок якого у жінки пропадає настрій, втрачається здатність адекватного сприйняття світу. Як результат - хвора людина просто не здатна радіти життю. Також нерідко спостерігається сильна загальмованість, відсутність нормальної реакції на події.

Найчастіше такі особи починають в непомірних кількостях поглинати алкоголь, наркотики. Якщо людина не знаходить розраду в друзях або психотропних речовинах, вона може покінчити життя самогубством. Тому відразу ж, як тільки ви помітили перші ознаки і симптоми захворювання, звертайтеся до психотерапевта.

Як розпізнати депресію: симптоми захворювання


Насправді депресія у кожної конкретної людини проявляється по- різному. Це можуть бути емоційні, фізіологічні, поведінкові, розумові зміни. Найгірше, коли всі симптоми виявляються одночасно. Але зазвичай все це розвивається поступово, наростаючи, як сніжний ком. Дуже рідко людина в один момент вирішує, що жити далі не має сенсу, так як його ніхто не любить і не цінує. Тому, якщо ви помітили, що людина починає змінюватися в погану сторону, спробуйте проаналізувати її поведінку. Можливо, він потребує вашої допомоги.

Емоційні зміни

Перші симптоми депресії - постійна смуток, туга, пригніченість, відчайдушність, що переростає в панічний страх. Хвора особа відчуває неприємності, очікує підступу, переживає з приводу і без. Якщо ж нічого не відбувається, у неї починають розвиватися комплекси, віона звинувачує себе у всіх невдачах. Вона відмовляється займатися звичними справами, тому що втрачає до них інтерес. Плюс, депресія проявляється відсутністю будь-яких позитивних емоцій.

Фізіологічні зміни

Проблеми з апетитом (постійне голодування або відсутність бажання в прийомі їжі ), розлад сну (сонливість вдень, безсоння вночі), проблеми з ШКТ (запори), відсутність лібідо, підвищена стомлюваність. Зазвичай перераховані симптоми списують на погану погоду, втома серед тижня. І лише такі прояви, як біль у серці, шлунку, спазми і т.д., змушують піти в лікарню. Але в більшості випадків лікарі починають лікувати гастрити, виразки і серцево-судинні захворювання. Рідко коли лікар відразу ставить діагноз - депресія.

Зміни в поведінці

Колись активна особа перестає брати участь в різних заходах, прагне звести контакти з людьми до мінімуму. Замість цього хвора людина воліє пропустити чарочку-другу в барі, щоб зняти напругу. Вас повинно це насторожити, якщо раніше жінка була завзятою противницею алкогольних напоїв, борцем за здоровий спосіб життя.

Розумові зміни

Як було сказано вище, депресія - психологічне захворювання, яке проявляється у вигляді загальмованої реакції, неможливості концентрації на конкретних предметах. Крім цього, захворіла людина починає мислити негативно. Йому здається, що смерть - кращий вихід з ситуації, що склалася.

Причини депрессії можуть бути різними, але в будь-якому випадку людина потребує психологічної допомоги.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .