Грудень вже настав, навіть його друга половина, і скоро Новий рік! Обрано сукню, яку хочеться одягти до свята. Але щоб у ній комфортно себе почувати, потрібно неодмінно скинути кілька зайвих кілограмів. Спробуємо разом підібрати дієту, яка допоможе нам зробити це.
Дієта з м'ясом
Якщо ви не прихильник вегетаріанського харчування і любите м'ясне, вам підійде м'ясна дієта. Виявляється, можна схуднути, не відмовляючись від м'яса. Звичайно, якщо це нежирне м'ясо. В пісній яловичині, свинині, курятині міститься мало жиру, зате багато білка, мінеральних речовин і карнітину, який допомагає організму доставляти жири в м'язи, де вони благополучно розщеплюються. Недарма карнітин називають речовиною стрункості.
Головною умовою цієї дієти, яка дозволяє позбутися від 4 зайвих кілограмів за тиждень, є те, що ніжне соковите м'ясо, яке кожен день входить в меню, а також і інші продукти, що готуються з дуже маленькою кількістю рослинного масла. Їжа виходить низькокалорійної і корисною.
Меню на 4 дні
На 1 порцію потрібно 250 г їжі.
День перший
Сніданок
Фруктовий салат
Потрібно 1 банан, 1 яблуко, 150 г йогурту, сік четвертинки лимона.
Банан і яблуко нарізати дрібними кубиками, скропити лимонним соком і заправити лимоном.
Обід
Курка з грибами (410 ккал)
Потрібно 29 г вермішелі, півсклянки замороженого зеленого горошку, 3 ріпчасті цибулини, 4 печериці, 3 червоних солодких перцю, 120 г курячого філе, 2 ч. ложки рослинної олії, сіль за смаком.
Вермішель і горошок відварити протягом 5-7 хвилин. Цибулю нарізати кільцями і обсмажити з 1 ч. ложкою рослинного масла, додати нарізані гриби і перець. Куряче філе обсмажити в 1 ч. ложці рослинного масла. Коли м'ясо вбере масло, додати трохи води і тушкувати до готовності. Потім змішати м'ясо з овочами. На гарнір подати вермішель з горошком.
Вечеря
Томатні тости з окостом
Потрібно 2 шматка чорного хліба, 1 ст. ложка томатної пасти, 2 скибочки окосту, 2 маринованих огірка.
Хліб обсмажити без масла. Змастити тости томатною пастою і зверху покласти скибочки окосту і огірочки.
День другий
Сніданок
Легкі тости
Потрібно 2 шматка зернового хліба, 100 р сиру, 1 ч. ложка меду.
Зерновий хліб обсмажити в тостері або духовці, змастити сиром і медом.
Обід
Шніцель-хвилинка (близько 370 ккал)
Буде потрібно по половинці червоного і жовтого солодкого перцю, півсклянки рису, шніцель зі свинини, 1 ч. ложка рослинного масла, 250 г бульйону, 1 ст. ложка томатної пасти.
Обсмажити шніцелі в рослинній олії протягом 3 хвилин. На тому ж маслі обсмажити нарізану кубиками солодкий перець, потім залити його бульйоном і тушкувати під кришкою близько 3-5 хвилин. Потім до перцю покласти м'ясо, додати томатну пасту, добре перемішати і згасити до готовності м'яса. На гарнір можна зварити рис.
Вечеря
Картопля з сиром
Потрібно 2 картоплини, 0,5 ч. ложки рослинної олії, нежирний сир, зелень за смаком.
Картоплю відварити в мундирі, очистити, нарізати кружечками і обсмажити в олії. Сир змішати з дрібно нарубаної зеленню і додати до картоплі.
Можна для смаку додати маслини і свіжі овочі.
День третій
Потрібно 2 шматка чорного хліба, 1 ст. ложка томатної пасти, 2 скибочки окосту, 2 маринованих огірка.
Хліб обсмажити без масла. Змастити тости томатною пастою і зверху покласти скибочки окосту і огірочки.
День другий
Сніданок
Легкі тости
Потрібно 2 шматка зернового хліба, 100 р сиру, 1 ч. ложка меду.
Зерновий хліб обсмажити в тостері або духовці, змастити сиром і медом.
Обід
Шніцель-хвилинка (близько 370 ккал)
Буде потрібно по половинці червоного і жовтого солодкого перцю, півсклянки рису, шніцель зі свинини, 1 ч. ложка рослинного масла, 250 г бульйону, 1 ст. ложка томатної пасти.
Обсмажити шніцелі в рослинній олії протягом 3 хвилин. На тому ж маслі обсмажити нарізану кубиками солодкий перець, потім залити його бульйоном і тушкувати під кришкою близько 3-5 хвилин. Потім до перцю покласти м'ясо, додати томатну пасту, добре перемішати і згасити до готовності м'яса. На гарнір можна зварити рис.
Вечеря
Картопля з сиром
Потрібно 2 картоплини, 0,5 ч. ложки рослинної олії, нежирний сир, зелень за смаком.
Картоплю відварити в мундирі, очистити, нарізати кружечками і обсмажити в олії. Сир змішати з дрібно нарубаної зеленню і додати до картоплі.
Можна для смаку додати маслини і свіжі овочі.
День третій
Сніданок
Бутерброд з яйцем і помідором
Буде потрібно 1 яйце, 1 шматок сірого хліба, 1 помідор, сир.
Зварити яйце, нарізати його кружечками. На шматочок хліба укласти кружечки яйця, помідори і скибочку сиру. Можна трохи підсолити, але не додавати соуси.
Обід
Шніцель з шавлією (близько 370 ккал)
Потрібно 2 картоплини, 1 ч. ложка рослинного масла, шніцель з індички, 1 шматок окосту, шавлія, 150 г брокколі або цвітної капусти, півсклянки бульйону, сіль за смаком.
Картоплю розрізати на четвертинки, змішати з маслом, посолити за смаком. Розкласти картоплю на деко, застеливши його пекарської папером. Запікати в духовці при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.
Накрити шніцель половинкою шматочка окосту, заколоти дерев'яною шпажкою і обсмажувати близько 8 хвилин. Додати бульйон, приправити сіллю, шавлією і згасити. На гарнір подати варену брокколі з картоплею.
Вечеря
Хлібці з сиром і овочами
Буде потрібно 150 г сирного сиру, 2 хлібця, 1 свіжий огірок.
Хлібці намазати сумішшю нежирного м'якого сирного сиру, натертого на дрібній тертці свіжого огірка.
День четвертий
Сніданок
Вівсяні пластівці з малиною
Потрібно 2 ст. ложки мороженої малини, 4 ст. ложки вівсяних пластівців, 1 склянку молока (0,5%).
Ягоди розморозити, змішати з вівсяними пластівцями і залити молоком.
Обід
Шніцель з телятини (близько 420 ккал)
Потрібно 40 г рису, телячий шніцель, 50 г твердого сиру, 2 кружечка помідора, листя базиліка, 1 ч. ложка нарізаної зелені петрушки, 1 ч. ложка рослинного масла, 1 склянка бульйону.
Зварити рис. Змішати його з зеленню. Посолити шніцель, покласти на нього сир, гуртки помідорів і кілька листочків базиліка, заколоти шпажками. Підсмажити м'ясо на олії протягом 6 хвилин, додати бульйон і тушкувати до готовності м'яса.
На гарнір подати рис. Прикрасити страву зеленню петрушки або кропу.
Вечеря
Тунець з овочами
Буде потрібно 1 червоний солодкий перець, половинка ріпчатої цибулі, 2 ст. ложки консервованої кукурудзи, 1 банка тунця, 1 ст. ложка рослинного масла.
Перець і цибулю нарізати кубиками. Змішати рибу з кукурудзою, рослинним маслом, посолити, поперчити за смаком.
Для решти трьох днів можна повторити дієту будь-якого дня, яка вам більше подобається.
Для порівняння калорійність шніцелів:
З індички - 160 ккал
З курятини - 166 ккал
Курячий шніцель в хрусткій паніровці - 252 ккал
З яловичини - 181 ккал
З свинини - 212 ккал
Свинячий шніцель в клярі - 330 ккал
З телятини - 253 ккал
А ось що роблять деякі наші зірки, коли їм терміново потрібно скинути кілька кілограмів.
Аніта Цой використовує 2 методи експрес-схуднення.
1. Огірковий день (дозволяє позбутися від 2 кг ваги за 1 день).
Протягом дня їсти свіжі огірки (1-2 кг), запиваючи водою або зеленим чаєм. В день потрібно випити не менше 2 л води. На ніч випити склянку кефіру.
2. Двухпродуктовый день (дозволяє позбавитися від 3 кг ваги за 2 дні).
Їжа на день: 7 яєць, зварених круто і 7 грейпфрутів.
Вранці випити склянку води натщесерце. Через півгодини з'їсти білок від одного яйця. Через годину - 1 грейпфрут. Ще через годину - наступний яєчний білок. І так, поки не будуть з'їдені всі білки і грейпфрути. За день потрібно випити не менше 2 л води або зеленого чаю.
Увага! Не варто зловживати експрес-схудненням. Можна користуватися цією дієтою не більше одного разу на місяць. І обов'язково приймати вітаміни С, Е і кальцій.
Лада Денс переходить на вуглеводну дієту, коли хоче схуднути. Вона їсть тільки гречку і яблука. Ніякого цукру і солі. Сидить вона на цій важкій дієті стільки, скільки може витримати, зазвичай 3-7 днів.
Під час цієї дієти з організму виводиться зайва вода, поліпшується стан шкіри, а сам організм очищається.
У день слід випивати 1,5-2 л рідини в день.
А Наталія Гулькіна переходить на салати, коли хоче скинути пару кілограмів. Салат на сніданок, обід і вечерю.
Ось кілька салатів від співачки.
Салат «Червоний»
На 3 прийоми їжі буде потрібно 4 помідора, 2 болгарських перцю, 1,5 ст. ложки сметани 10%-ної жирності.
Помідори порізати часточками, болгарський перець - смужками. Перед їжею додати 0,5 ст. ложки сметани.
Салат не солити!
Салат «Кольоровий»
На 3 прийоми їжі буде потрібно 1 великий качан цвітної капусти, 4 яйця, 1 ч. ложка будь-яких горіхів, 1 ст. ложка сметани 10%-ної жирності.
Цвітну капусту розділити на суцвіття і відварити в підсоленій воді. Яйця зварити круто, очистити і нарізати великими кубиками. Викласти суцвіття цвітної капусти на блюдо, посипати горіхами і яйцями, прикрасити краплями сметани.
Салат не солити!
Салат «З яблучком»
З розрахунку на 3 прийоми їжі буде потрібно 1 качан білокачанної або червоної капусти, 2 яблука, 2 моркви.
Капусту тонко нашаткувати і пом'яти руками, щоб вона дала сік. Яблука і моркву натерти на тертці і змішати з капустою.
Салат не солити!
Будьте здорові і худніть зі смаком!