Сироїдіння: ключ до краси і молодості

Сироїдіння: ключ до краси і молодості

В останні роки сироїдіння набирає все більшу популярність. Про нього існує багато міфів. Деякі вважають, що це панацея від всіх хвороб і найкорисніший спосіб харчування. Інші, навпаки, переконані, що сироїдіння приносить шкоду, через нього можна підірвати здоров'я. А що ж насправді? Довідаємося про це детальніше.

Що являє собою сироїдіння?


При цьому виді харчування в їжу вживаються тільки сирі овочі, фрукти, ягоди та горіхи - в тому вигляді, в якому їх створила природа. Так харчувалися наші предки багато століть тому. Плем'я не завжди харчувалися м'ясом мамонта, більшу частину часу люди їли те, що самі збирали в лісі: плоди, ягоди, коріння та інші.

При нестрогому сироїдінні застосовуються також молоко і яйця, тобто продукти тваринного походження, отримані без умертвіння тварин.

Чим шкідлива термічна обробка їжі?


Сироїдіння виключає варіння, смаження, тушкування. запікання і інші способи термічної обробки їжі. При нагріванні продуктів до високої температури, тим більше, тривалому, велика частина корисних речовин (вітамінів, мікроелементів, мінералів) руйнується. У результаті цінність їжі помітно знижується.

А у сирих продуктах всі поживні речовини залишаються в первозданному вигляді. В них міститься енергія землі й сонця, соки, які овочі і фрукти запасали під час свого зростання і дозрівання. Тому сироїди вважають за краще виключати зі свого раціону продукти, що пройшли термічну обробку.

Чим корисне сироїдіння?


Яку користь ви отримаєте, практикуючи цей вид харчування? Насамперед, це покращення здоров'я. Перехід на натуральну рослинну їжу запускає процес очищення організму. Справа в тому, що у фруктах, овочах і ягодах міститься дуже багато води і рослинних соків. Потрапляючи в організм, вони розчиняють хвороботворні речовини і шлаки, які накопичилися всередині, і сприяють їх виведенню назовні.

Харчуючись сирими овочами, фруктами, ягодами, ми позбавляємо організм від харчових добавок, тобто, від хімії. Це також допомагає розвантажити внутрішні органи, очистити їх від накопичених шкідливих речовин. При цьому внутрішня чистка буде відбуватися не аврально (як рекомендують деякі методики), а поступово, природним шляхом. 

Результатом очищення стане загальне оздоровлення органів і систем. Склад крові покращиться, а значить, органи і системи будуть отримувати якісне харчування. Клітини стануть оновлюватися і омолоджуватися.

Все це неодмінно позначиться на вашій зовнішності. Ви станете виглядати свіжіше і молодше. Ваша шкіра стане здоровою і гладкою, очі знайдуть блиск, покращиться структура волосся.

Ви відчуєте збільшення енергії, будете відчувати легкість, у вас підвищиться імунітет, ви знайдете стійкість до захворювань.

І, нарешті, приємний бонус - зниження ваги. Причому, воно буде відбуватися не насильно, як при деяких модні дієти, а поступово, а значить, без стресу для психіки і навантаження для організму.

Як довго можна практикувати сироїдіння?


Є люди, які повністю перейшли на цей спосіб харчування, іншої їжі вони не визнають. Але таких подвижників небагато. В умовах нашого клімату постійно практикувати сироїдіння складно. Для суворої російської зими такий вид харчування не підходить.

Розумніше всього ставитися до сироїдіння як до способу оздоровлення і очищення. Його можна практикувати курсами тривалістю від 1 до 3 місяців, потім знову переходити до звичайного харчування.

Для початку ви можете займатися сироїдінням один раз в тиждень. Поспостерігайте, як буде реагувати ваш організм на перехід до такого виду харчування. Якщо після дня, проведеного на сирих овочах і фруктах, ви будете відмінно себе почувати, наповнити енергією і легкістю, то це буде привід для того, щоб збільшити сироїдні періоди.

Складно практикувати сироїдіння?


Нічого складного в цьому немає. У магазинах продається безліч різних сортів фруктів, овочів, горіхів, зелені, баштанних культур, меду та інших дарів природи. Ви можете вживати ці продукти в тому вигляді, як вони є, або готувати з них салати, заправляючи їх лимонним соком або невеликою кількістю рослинного масла.

Звичайні овочі та фрукти не так вже дороги. Якщо комусь не по кишені ананаси, манго і авокадо, то кожен може собі дозволити капусту, моркву, редис, огірки, помідори, петрушку, яблука, сливи. А якщо у вас є дачна ділянка, то рослинне харчування буде для вас навіть вигідним. 

Чи треба обмежувати кількість їжі?


Цього не потрібно. Ви можете їсти стільки, скільки хочете. Ваше тіло буде сама регулювати кількість їжі, яку йому необхідно. Фрукти і овочі містять клітковину, а вона дає відчуття швидкого насичення.

Важливе зауваження: при сироїдінні треба пити багато води, краще всього звичайної, пропущеної через фільтр. Можна також пити мінеральну воду або фруктові та овочеві соки.

Діяти з розумом


Переходячи на сироїдіння, треба діяти з розумом. Шапкозакидання тут бути не повинно. Перемикаючись на новий спосіб харчування, уважно слідкуйте за реакцією свого організму. Адже здоровий глузд поки ще ніхто не відміняв.

Під час проведення курсу сироїдіння дуже корисно вести щоденник і записувати туди все, що ви їсте, і яка реакція організму. Це дасть можливість підходити до свого харчування осмислено.

Знамениті сироїди


На Заході давно вже популярний цей вид харчування. Особливо він поширений серед артистів естради і голлівудських знаменитостей. У них напружений графік, незважаючи на який треба завжди відмінно виглядати, бути свіжими, енергійними, підтягнутими. 

Серед знаменитих сироїдів є актриси Демі Мур, Наталі Портман, Ума Турман, Алісія Сільверстоун, Крістіна Річчі; співаки Стінг, Девід Боуї; співачки Мадонна і Бейонсе.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .