Як навчитися не змерзати взимку?

Як навчитися не змерзати взимку?

Людина цілком здатна витримувати зимові морози. Біда в тому, що мало кому приходить в голову готувати себе до зими спеціально. А даремно! Тренування судин перед холодами допоможе гідно пережити холоднечу. Більш того, якщо ви не будете постійно мерзнути, то і затяжна зимова депресія вам не буде страшною. 

Багато що залежить від психологічного настрою і від фізіологічної готовності організму до зими. Ми рекомендуємо кілька простих прийомів, які допоможуть тілу переналаштувати і відвернути психіку від сумовитих зимових роздумів.

Важкий початок зими


Грудень традиційно найважчий зимовий місяць для організму. День продовжує зменшуватися, погода як гойдалка - то холодніше, то тепліше, і кожен з нас не втрачає надію, а, може, осінь повернеться хоча б на пару деньків. Хтось же навпаки жадає ясності, щоб уже випав сніг і встановилося, нехай зимова, але рівновага. Від цієї нестабільності погоди і відчуттів, а також - від необхідності підводити підсумки року, в першу чергу , страждає психіка. Дуже важливо переключитися на щось, не пов'язане з зимою. Заплануйте несподівані для себе заходи на грудень. Це можуть бути поїздки по незнайомих містах (так, що там, хоча б - похід в новий ресторан, клуб або SPA - салон), або нові захоплення.

Обов'язково перегляньте свій раціон. Погана переносимість стресів і пригнічений настрій можуть пояснюватися застоєм жовчі. Непогано влаштувати двотижневий курс «підтримки жовчного міхура». Попийте жовчогінні трави, перейдіть на більш легку їжу, без смаженого, копченого і жирного. Пам'ятайте і про те, що при недокрів'ї організм мерзне значно сильніше. Так що подбати слыд і про наявність в меню продуктів, багатих залізом, таких як: сухофрукти, гречка, овес, яєчний жовток, печінка, червоне м'ясо.

Руки і ноги - в тепло


Необхідність стежити за тим, щоб стопи і долоні завжди залишалися теплими, крім іншого, пояснюється зв'язком між температурою кінцівок і температурою слизової. При холодних ногах або руках температура горла падає на 2,5 градуса, що загрожує простудними захворюваннями.

Щоб поліпшити загальну терморегуляцію організму і виробити звичку до холоду, фізіологи рекомендують вдатися до прохолодним ванн. Першу ванну наповнюють 37-градусної водою. Приймають її 20 хвилин. З кожним днем температуру води знижують на один градус. Курс розрахований на п'ять тижнів. Ванни приймають з дводенними перервами.

А от для рук і ніг, навпаки, показані зігріваючі гірчичні ванни. У гарячу воду додають гірчичний порошок (на кожні три літри 2 столових ложки) і тримають в ньому кінцівки по 10-20 хвилин, періодично доливаючи гарячу воду. Після процедури непогано розтерти ступні грубої вовняною тканиною (до речі, цю процедуру вкрай бажано проводити щоранку), а пальці рук гарненько размасажувати. Самомасаж починають з лівої руки. Спочатку пройдіться по бокових поверхнях кожного пальця точковими натисканнями, потім ретельно розітріть крайні фаланги у нігтьової пластини. Процедура займе всього 3-5 хвилин, а користь принесе всьому організму, адже на наших долонях розміщено безліч біоактивних точок. 

Утепляємось по-зимньому: правильні речі



Теплі шубки і светри підібрати куди простіше таких аксесуарів, як рукавички і шапочки. Адже під светром завжди може ховатися тепла маєчка, а під шубкою - вовняне плаття. У той час, як рукавиці та рукавички доводиться справлятися з холодом один на один. І від правильного вибору залежить, наскільки теплою ви запам'ятаєте цю зиму. Ви ніколи не замислювалися про те, чому про одну й ту ж зиму, люди відгукуються по-різному? Хтось вважає, що вона була нестерпно холодною, а хтось дивується, бо думає зовсім навпаки. Може, вся справа в тому, що було надіто на руки і на вушка?

Легкі шкіряні рукавички, звичайно, стильні і красиві, але тепло долонь зберігають зовсім недовго. Тетяна продає шапки, шарфи, шкарпетки, рукавиці і рукавички на ринку. Щоб не мерзнути , вона часто приміряє свою продукцію , і ось, що помітила : у шкіряних рукавичках тепло тільки в тому випадку, коли вулична температура тримається вище нуля. При мінусі вже через 7-10 хвилин долоні починають мерзнути. Трохи краще зігрівають шкіряні рукавички з в'язаній підкладкою , але і вони підійдуть лише для хорошої погоди. Зігрітися ж можна тільки в якісних рукавицях, так що ми рекомендуємо вибирати саме їх.

Вартість товарів коливається від 60 грн за прості в'язані рукавички до декількох тисяч грн. за подовжені шкіряні рукавички з підкладкою. У середньому, якісні лайкові рукавички з підкладкою з плюшу (шерсть плюс віскоза) можна придбати за 400 - 500 грн. Практично в ту ж ціну - від 350 грн. - обійдуться флісові рукавиці. А ось в'язані можна купити вдвічі дешевше. Скажімо, пов'язані з подвійного шару вовни мериноса коштуватимуть близько 200 грн. За бренд доведеться накинути ще кілька сотень, зате не доведеться бентежитися від того, що на руках рукавиці замість рукавичок.

Окремої уваги заслуговує термобілизна. Якщо ви ведете активний спосіб життя, любите прогулянки на свіжому повітрі і зимовий спорт, саме час ознайомитися з асортиментом. Термобілизна дозволяє зберігати тепло, при цьому не одягаючи на себе десять різних одежинок. Тобто ви зможете одягатися так, щоб одночасно зберігати рухливість і не мерзнути. Заплатити за це доведеться умовно недорого. Набір жіночого термобілизни, що включає лосини і футболку з довгим рукавом, коштуватиме від 450 до 600 грн. Цікаво, що практично в ту ж ціну стоять окремо лосини або футболка, так що «оптом», в будь-якому випадку, купувати вигідніше.

Окремою серією на ринку представлені водонепроникні шкарпетки, рукавички і шапочки. Спеціальна технологія (водовідштовхувальні речі виготовляють з акрилової пряжі і мікро- волокон вати для утеплення) дозволяє забезпечити вільний доступ повітря до шкіри і обмежити проникнення вологи. Шапка, не пропускає вологу, буде забавно поскрипувати під пальцями і під час руху, так що, перш ніж викладати 215 грн. за покупку, врахуйте цю особливість. Шурхіт шкарпеток не так помітно, а обійдуться вони приблизно в ту ж ціну, від 200 до 300 грн. Але пам'ятайте, що після настання морозів вище -15 градусів термозберігаючі властивості шкарпеток значно падають. Рукавички обійдуться приблизно в 300 грн. і будуть незамінні для любителів пограти в сніжки або зліпити снігову бабу. Крім того, це чудовий подарунок для коханого чоловіка, особливо якщо він любить вибиратися на зимову риболовлю чи полювання.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .