Рисова дієта для очищення організму

Рисова дієта

Рис можна вважати практично універсальним засобом, котрий застосовували ще з давніх часів для зниження ваги і виведення з організму шлаків. Але якщо раніше рис використовувався подібним чином тільки в країнах Азії, то в наші дні він користується все більшою популярністю і в Україні.

Однак слід зазначити, що рисова дієта для очищення організму полягає не просто в періодичному поїданні цього продукту, але і в дотриманні певних умов (у іншому випадку замість позитивного результату можна отримати загострення наявних захворювань).

Принцип дії рисової дієти


Хочеться нагадати, що усі сучасні дієти, метою яких є зниження ваги, діють за одним принципом: ви якийсь тривалий (або не дуже) час починаєте споживати тільки низькокалорійні продукти, що мають досить великий обсяг. Із-за відсутності необхідної кількості калорій у прийнятій їжі (згідно вашої дієті) організм змушений брати енергію з своїх запасів - тих самих жирів, які він старанно відклав на ваших талії і стегнах - що і призводить до очікуваного ефекту, тобто до зниження ваги. При цьому відчуття голоду заглушається завдяки «объемистости» споживаних речовин, які створюють відчуття ситості.

А от рис, володіючи цими ж властивостями (обсягом і низькою калорійністю), має ще одну важливу перевагу: після вимочування він здобуває пористу структуру, буквально высмоктуючу з вашого організму роками накопичені шкідливі речовини (різні солі, які відкладаються в суглобах і зменшують їх рухливість, і шлаки). Але при тривалому застосуванні рисової дієти для очищення організму разом з поганими і шкідливими речовинами починають виводитися і корисні (наприклад, калій). Саме тому всілякі види рисових дієт мають різну тривалість.

Види рису та його користь для організму


Види рису

Рис, який ми з вами бачимо у магазині, може мати різний колір:
  • світлий коричневий відтінок відповідає рисовому зерну із збереженою зовнішньою оболонкою - в такому рисі знаходиться максимальна кількість корисних для нашого організму речовин;
  • звичний для нас білий рис отримують у процесі шліфування, при якій видаляється зовнішня оболонка зерна;
  • світло-жовтими і напівпрозорими зернятка рису стають після процедури пропарювання - а так як паром рис обробляють до того, як з нього "знімуть" зовнішню оболонку, то більшість її корисних речовин (трохи менше 80 %) переходять у його серцевину, зберігаючись в ньому і після шліфування.

Крім того, рис може мати ще й різну форму:
  • довгозерний рис - це «іноземець» - його вирощують в країнах Азії, обох Америках (Північної і Південної) і в Австралії. Такий рис не злипається при варінні, що дозволяє застосовувати його при приготуванні більшості європейських та азійських страв;
  • середньозерний рис вирощують в США, Бірмі, Іспанії, Італії та Австралії - у готових стравах такий рис може трохи злипнутися і при цьому він досить добре вбирає в себе аромати сусідніх продуктів;
  • круглозерний рис - це в більшості випадків рис вітчизняний, але може бути завезений також і з Італії, України, Китаю і Японії - при приготуванні страви він стає м'яким, часто злипається, бо вбирає багато рідини.

Рисова дієта для очищення організму може бути заснована на будь-який з перерахованих вище різновидів рису. Тому вибираючи рис, орієнтуйтеся більше на його вартість, ніж на колір або форму.

Рисові дієти


Рисові дієти

Найпростіша рисова дієта для очищення організму являє собою десятиденний курс поїдання сирих зерняток рису вранці натщесерце (не можна пити навіть воду). Кількість зерняток щоденної порції залежить від вашого віку (1 зернятко за 1 рік). Після такого «сніданку» не можна ні пити, ні їсти три години. За три години до сну також припиняєте є, але можете пити соки, воду або чай. Всі 10 днів, поки «сидите на рисі», не можна вживати борошняні страви, макарони і картоплю. Повторювати «рисову процедуру» можна не частіше одного разу за півроку.

Другий варіант рисової дієти для очищення організму полягає в тому, щоб раз на тиждень відварити склянку рису (без солі) і з'їсти протягом дня (невеликими порціями), запиваючи його чистою водою, мінералкою без газу або соками. Дотримуватися такої розвантажувальної дієти можна один-два місяці, обов'язково включивши в свій раціон (в інші дні тижня) рибу (будь-яку, крім копченої і солоної), овочі і фрукти.

Види рисових дієт


Третій варіант рисової дієти для очищення організму вважається найбільш дієвим. Покладіть з вечора в банку дві столові ложки (з гіркою) рису, залийте його водою і поставте в темне місце. Вранці випийте склянку чистої води, потім промийте замочений рис і зваріть (майже до повної готовності) без солі. З'їжте приготований рис, а потім чотири години нічого не їжте і не пийте. Після цього можна харчуватися як звичайно, виключивши лише соління. Повторювати рисовий сніданок треба щодня протягом двох тижнів (не більше, інакше рис почне забирати з організму корисні речовини). Під час дотримання рисової дієти для очищення організму можливе виникнення невеликих нездужань (наприклад, головного болю), які повинні пройти протягом доби (якщо вони тривають довше, зробіть перерву в дієті на 2-3 дні, вживаючи при цьому більше сезонних фруктів та овочів). Наступний раз повторити таку двотижневу дієту можна буде тільки через півтора-два роки.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .