Як позбавитися від похмілля?

Як позбавитися від похмілля?

Похмільний синдром - хворобливий стан організму, що виникає через деякий час після вживання алкоголю (після середнього і важкого сп'яніння). Викликається токсичним впливом продуктів розпаду алкоголю. Похмілля не застане вас зненацька, якщо вам відомо, як від нього позбутися.

Лікарі розмежовують похмілля істинне, або так званий абстинентний синдром у хворих на алкоголізм, і отруєння алкоголем, тобто синдром інтоксикації, який зазвичай і називається «похміллям».

Симптоми похмілля


Майже 75% людей, що зловживали коли-небудь спиртними напоями, знайомі з синдромом похмілля. За статистикою, лише 25% дозволяють собі вживання міцних напоїв, ніколи не стикалися з подібною проблемою. Його симптоми досить банальні: запаморочення, головний біль, нудота, спрага.

Чому виникає похмілля?


Причина в тому, що в багатьох алкогольних напоях міститься дуже багато шкідливих домішок, наприклад, сивушні масла та ізоаміловий спирт. При потраплянні в організм невеликої кількості ізоамілового спирту, людина відразу не зазнає виражених неприємних відчуттів, помітна лише стадія легкого сп'яніння. Проте вже через хвилин 10-15 стан людини може погіршитися. При зловживанні спиртними напоями ситуація ускладнюється, аж до втрати свідомості і навіть настання коматозного стану.

Пропіловий спирт, що становить значну частину сивушного масла, чинить пригнічувальну дію на вуглеводну функцію печінки, а також викликає зміни крові: збільшення кількості лейкоцитів, зменшення вмісту нуклеїнових кислот, зниження активності ферментів оксидази і каталази (забезпечують кисневий обмін).

Гранично допустима норма алкоголю для людини дорівнює 6 - 8 мл горілки на один кілограм ваги тіла, прийнятих протягом трьох-чотирьох годин. А деякі примудряються прийняти таку дозу протягом першої години застілля і навіть не поморщатся. Перш за все, алкоголь проникає у вашу кров, а потім і в кожну клітинку вашого організму, в тому числі і в клітини головного мозку. Таким чином, виникає набряк головного мозку і внутрішньочерепний тиск. Звідси на ніч «вертольоти», а на ранок голова «бо-бо».

Алкоголь негативно впливає на електролітний та кислотно-лужний баланс в організмі, що призводить до зневоднення організму. До ранку, після вчорашнього вживання алкоголю, дефіцит води в організмі становить приблизно 1,5 літра. Будь ласка, ось вам спрага.

Першим ділом, щоб позбавитися від похмілля потрібно випити якомога більше рідини. З її допомогою ви не тільки позбудетеся від спраги, але і заповнить недолік вологи, прискорите виведення з організму токсичних речовин, вони вийдуть разом з сечею.

Між іншим, саме токсини є винуватцями нудоти і блювання, а також рясного потовиділення. Доведено, що найкраще справляється з токсинами мінеральна вода. Додайте в неї часточку лимона - це поліпшить ефект, так як вітамін С, пов'язуючи токсичні агенти, нейтралізує їх.

Ох, вже цей алкоголь! Він виводить з організму людини електроліти: натрій, фосфор, калій і магній. А при нестачі електролітів в організмі, пригнічуються фізичні та розумові і здібності людини. Долає слабкість у м'язах, мова «не в'яже», у вас озноб, а серце б'ється наче птах у клітці».

Знаєте, що вас врятує? Квашена капуста і огірковий розсіл, саме у них знаходяться ці необхідні організму речовини. Цікаво, які ще народні ліки від похмілля існують?

Які продукти рятують від похмілля?


Звісно, мед! На думку лікарів, мед здатний ліквідувати такий симптом похмілля, як головний біль. Мед містить фруктозу, яка сприяє руйнуванню спирту в організмі людини. Кількість алкоголю в крові знижується, отже, головний біль поступово слабшає.

Ще одним хорошим джерелом, здатним забезпечити нас фруктозою, є томатний сік. Він також допомагає прискорити руйнування спирту в крові. Як тільки ви прокинулися і відчули, що вам погано, випийте склянку томатного соку з сіллю або спробуйте приготувати засіб від похмілля на основі томатного соку самостійно.

Рецепти від похмілля:


• до 150 р. томатного соку, додайте 2 ст. ложки вершків, 5 р. подрібненого мускатного горіха і 200 р. пива, змішайте. Випити такий коктейль потрібно залпом.

• 2 ч. ложки томатного соусу змішайте з сирим жовтком, накапати трохи лимонного соку, суміш посоліть і поперчіть. Наповніть цією сумішшю склянку, змащене оливковою або рослинним маслом, і швидко випийте.

У Петра I був свій чудодійний рецепт від ранкової нудьги. Государ випивав концентрований компот із сухофруктів. В такому компоті міститься вся користь сухофруктів, в тому числі велику кількість вітаміну С і так необхідні організму електроліти.

Як швидко позбавитися від похмілля?


Мало кому сподобатися наступний спосіб позбавлення від токсинів, але не маємо права про нього мовчати. Мова йде про рятівну клізмі, яка допоможе очистити ваш організм від різних токсинів, швидко і ефективно.

Їжа від похмілля


Позбавитися від похмілля допомагає їжа.

Вам дуже пощастило, якщо ваш похмілля супроводжується звірячим апетитом. Якщо шлунок наполегливо просить їжі, не будемо йому в цьому відмовляти. На швидку руку приготуйте собі смачну яєчню. Ситний сніданок безумовно додасть вам сил.

Якщо ж ви в змозі приготувати наступну страву, то однозначно похмілля вас залишить в найкоротші терміни:

• Відварна, дрібно порізана баранина, також дрібно порубані солоні огірки і часник. Гарненько змішайте ці компоненти і рясно посоліть. Залийте огірковим розсолом (в крайньому випадку, квасом), посипте зеленню і... з'їжте.

Інша справа, якщо з похмілля ваш організм нездатний сприймати їжу. У цьому випадку рекомендуємо свіжозаварений чай з лимоном. Нітрохи не гірше допомагає трав'яний відвар:

• 4 столові ложки шипшини, 2 столові ложки кропиви собачої, 1 столова ложка звіробою. Трави треба залити окропом і настояти, додати 3 столові ложки меду, розмішати і пити як чай.

Також добре допомагають: свіжий кавун (природно в сезон) і охолоджений кефір.

А краще не випробовувати свій організм на міцність таким чином.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .