Бурякова дієта для бажаючих схуднути

Бурякова дієта для бажаючих схуднути

Зараз існує стільки різних дієт, що їх і перерахувати не можна. Дуже важко сказати яка з них є найбільш ефективною і корисною. Стільки методик боротьби із зайвою вагою. Так яка дієта підійде саме вам? Ми рекомендуємо поєднувати правильне харчування і фізичні навантаження. Тоді ви ніколи не будете страждати надмірною вагою.

Щоб добитися хорошого результату, у вашому раціоні має бути достатня кількість фруктів і овочів. Тільки тоді у поєднанні зі спортом ви досягнете успіху. Це прагнення до красивої фігури стане реальністю.
Сьогодні ми поговоримо про дуже корисний овоч - буряках. Він вже багато років поспіль є цінним продуктів і кращим гостем на кухні. Її відносять до засобів, які можуть допомогти скинути вагу без проблем. Так що буряк можна вважати прекрасним жиросжигающие продуктом харчування. Давайте докладніше розглянемо це.

Вирощувати даний овоч почали ще 4 тис. років тому на території Стародавнього Риму та Вавилону. Тоді овоч був популярний як лікарський засіб. А в якості їжі використовували самі листя буряків. Пізніше вже сам овоч став вживатися в їжу.

Існує кілька різновидів буряка, це цукрові, кормові та їдальня. Вона багата на вітаміни і мікроелементи, і не вибаглива. Так як вона дуже смачна, то буряк тепер має багато шанувальників. Буряк для схуднення

Якщо людина буде вживати щодня буряк, то це гарант 100% хорошої роботи внутрішніх органів, а зокрема ШКТ, відмінне самопочуття і нервова система. Дієтологи радять включити в свій раціон харчування даний овоч.

Давайте розглянемо, які ж вітаміни містяться в буряку. Це вітаміни РР, А, С, В і Є. до складу корисного овоча входить сірка, магній, марганець, натрій, йод і сірка. А крім усього іншого ще й молочна, лимонна, фолієва, винна, яблучна, щавлева кислоти.

Буряк - знахідка для всього людства. В ній є калій, кальцій, які допомагають збалансувати кислотно-щелочный баланс в організмі людини. Крім цих мікроелементів, овоч містить залізо і цинк.

У ньому є великий вміст корисних речовин, які допомагають при гіпертонії, атеросклерозі, цукровому діабеті, тромбофлебіті, анемії, занепаді сил і хвороби печінки. Глюкоза, яка міститься в ньому, позитивно впливає на мозок, активуючи його діяльність.

У буряках є біологічно активна речовина - бетаїн. Його вже багато років використовують в багатьох техніках схуднення. Воно покращує обмін речовин і допомагає жінкам скинути зайвий жир. Речовина додають в різні Бади та пігулки для схуднення. Найефективнішим засобом є буряковий сік. Речовина бетанін покращує роботу печінки, покращує обмінні процеси в організмі. Їжа набагато краще засвоюватися в організмі і це допомагає інтенсивніше спалювати жир.

Виявляється, що буряк ще може похвалитися і своїми проносними властивостями. Вона чудово чистить організм, позбавляє людину від геморою і запорів. Буряк виводить токсини, шлаки, зайву рідину, радіонукліди і т.д.

У буряках є така речовина, як поліфенол куркумін. Він не дає організму накопичувати зайвий жир. В овочі міститься клітковина, вона допомагає не створювати додатковий обсяг в кишечнику і нормалізує мікрофлору в кишечнику і пригнічує відчуття голова у жінок.

Дуже корисно вживати буряк для зниження цукру і холестерину в крові. Овоч виступають як жарознижуючий засіб, протизапальну, заспокійливу і сечогінний.

Як вибрати буряк для схуднення?


Щоб був належний ефект від буряків, цей овоч має бути правильно обраний. Насамперед, вона повинна бути абсолютно свіжою. А колір повинен бути насиченим, а не тьмяним. Якщо ви бачите буряк з білими колами на зрізі, то вона не підходить для вас. Овоч повинен мати красивий темно-бордовий колір.

Як приготувати буряк для тих, що худнуть?


Дієтологи радять вживати буряк у свіжому вигляді для схуднення або приймати свіжовичавлений сік. Але не всім підходить даний овоч у свіжому вигляді. Тому її можна відварити або запекти в духовці. Це буде не менш ефективно.

Гарненько вимийте овоч, але не чистіть її. Рекомендують варити буряк протягом 50-60 хвилин на повільному вогні. Це не знищить вітаміни і мікроелементи в овочі. Після того як вона зварилася, потрібно залити її холодною водичкою, щоб охолола.

Хто любить запечені овочі, даний спосіб для вас. Можна приготувати буряк духовці. Для цього поставте її на годину в духовку, накривши при цьому фольгою. Не варто різати її на шматочки, це може призвести до втрати вітамін. Протягом дня потрібно замінити один прийом їжі на бурякове блюдо. Можете почитати в мережі смачні рецептики. Можна приготувати буряковий салат або випити сік.

Бурякова дієта


Для швидкого схуднення можна використовувати буряк для розвантажувальних днів. Дієта триває не більше трьох днів. При приготуванні забороняється додавати сіль. Їсти в запеченому або вареному вигляді з додаванням оливкової олії. Протягом дня вживати як мінімум 2 літри води. Можна пити зелений чай або овочеві і фруктові соки (свіжі, а не куповані). За три дні можна скинути 3 кг

Існує і десятиденна дієта. Вона позбавить жінку від 5 кг зайвої ваги. Але дієта досить сувора. Можна вживати буряк разом з відвареним м'ясом птиці, яловичини, їсти рибу на пару. Не можна вживати солодке, газованої води та інші шкідливі продукти харчування. Перед кожним прийомом їжі пити буряковий сік.

Зразкове меню дієти


Вранці з'їсти салат з буряка та моркви, заправлений лимонним соком. Можна замінити на варений буряк з оливковою олією. З'їсти сир і випити зелений чай, але тільки без цукру.

На обід варена каша (гречка, вівсянка, пшоно тощо) без солі і масла, куряче м'ясо і буряковий сік.

На вечерю риба на пару, терта варена буряк і зелений чай.

Протягом дня можна робити перекуси у вигляді яблучка, салату з буряка, легкого йогурту. Дієта безпечна для організму.

Буряковий сік дуже корисний для схуднення. Він насичує і оновлює кров корисними мінералами. Його рекомендують при анемії і менструації. Знижує ризик захворювання ШКТ. Буряковий сік впливає на розщеплення каменів у жовчному міхурі. Його вживають при простудних захворювання.

Вживати буряковий сік у чистому вигляді не варто. Він може призвести до розладу шлунку. Так що розбавляйте його яблучним, морквяним або гарбузовим соком. За один прийом випивати не більше 50 мл соку за годину до їжі.

Не варто вживати сідати на бурякову дієти при гіпертонії, захворюваннях серця, при гастриті, хворобах нирок і сечового міхура.

Перед дієтою варто проконсультуватися з дієтологом.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .