Натуральні маски для проблемної шкіри обличчя

Маски для проблемної шкіри

Будь-який недолік на шкірі зазвичай викликає масу негативних емоцій. Використовуйте дари природи, що б забути про словосполучення «проблемна шкіра».


Перед тим, як наносити маску на обличчя, очистіть шкіру за допомогою спеціального засобу. Це допоможе уникнути розповсюдження бактерій і інфекції. Після очищення шкіру рекомендується трохи розпарити, що призведе до більш глибокого впливу.

Маски на основі фруктів і ягід для проблемної шкіри обличчя


Лимонна маска


Лимонна маска
Крок 1. Натріть половину середнього лимона на тертці, попередньо очистивши від шкірки, але залишивши плівки.

Крок 2. Розведіть 1 столову ложку пивних дріжджів невеликою кількістю теплої води.

Крок 3. Перемішуйте лимонну масу і розведені дріжджі до отримання однорідної маси.

Крок 4. Нанесіть маску на проблемні ділянки. Тримайте 10 хвилин, а після змийте теплою водою.

Результат: Проблемна шкіра обличчя стає м'якою і рівномірної, підсушуються запалення, усувається свербіж і неприємні відчуття.

Смородинова маска


Смородинова маска
Крок 1. Протріть через сито 50 грам білої смородини і 50 грам чорної смородини. Перемішайте.

Крок 2. В отриману масу додайте 1 чайну ложку рисової муки (муку можна зробити самостійно, подрібнивши зерна рису в кавомолці). Перемішайте.

Крок 3. Нанесіть маску на обличчя і шию. Тримайте 15-20 хвилин, а після змийте прохолодною водою.

Результа : Проблемна шкіра обличчя стає матовою, світлою, підсушуються запалення, при регулярному використанні шкіра повільніше жирніє.

Гранатова маска


Гранатова маска
Крок 1. Відіжміть свіжий гранатовий сік (протріть зерна граната через сито).

Крок 2. Перемішайте 2 столові ложки соку і рисову муку (борошно можна зробити самостійно, подрібнивши зерна рису в кавомолці) до отримання густої маси.

Крок 3. Нанесіть маску на обличчя і шию товстим шаром. Тримайте 15-20 хвилин, а після змийте теплою водою.

Результат: Проблемна шкіра обличчя стає м'якою, регулюється робота сальних залоз, активізується обмін речовин у тканинах.

Виноградно-вишнева маска


Виноградно-вишнева маска
Крок 1. Очистіть 3-4 вишні і 2-5 (залежно від розміру) ягоди білого винограду від кісточок і протріть через сито.

Крок 2. У ягідну масу додайте 1 збитий білок і 1 чайну ложку крохмалю. Ретельно перемішайте, що б не було грудочок.

Крок 3. Нанесіть маску на обличчя. Тримайте 15-20 хвилин, а після змийте теплою водою.

Результат: Проблемна шкіра обличчя стає однорідною і свіжою, здійснюється мінімальний пілінг, підсушується вугрі в початковій стадії, проходять дерматити, пов'язані з алергічними реакціями.

Маски на основі овочів для проблемної шкіри обличчя


Огірково-кавунова маска


Огірково-кавунова маска
Крок 1. Відіжміть сік огірка і сік кавуна. Перемішайте 3 столових ложки соку огірка і 3 столових ложки соку кавуна.

Крок 2. В отриману суміш додайте 1 чайну ложку 3 % настоянки календули (продається в аптеках).

Крок 3. Просочіть отриманою рідиною тканинну серветку (рекомендується використовувати натуральні тканини). Тримайте 15-20 хвилин, а після вмивайтеся прохолодною водою.

Результат: Проблемна шкіра обличчя стає світлою, свіжою, підсушуються запалення, дерматити, вугрі .

Маски на основі кисломолочних та молочних продуктів для проблемної шкіри обличчя


Сирна маска


Сирна маска
Крок 1. Перемішайте 1 столову ложку сиру і 1 столову ложку кислого молока (рекомендується використовувати кисле молоко домашнього виробництва).

Крок 2. В отриману масу додайте 4-5 крапель свіжовіджатого лимонного соку. Перемішайте.

Крок 3. Нанесіть маску на обличчя і шию. Тримайте 15-20 хвилин, а після змийте теплою водою.

Результат: Проблемна шкіра обличчя стає м'якою, освітлюється і освіжається, тонізується.

Сирна маска з мигдальними висівками


Сирна маска
Крок 1. Змішайте 1 столову ложку сиру і 1 столову ложку кефіру. Вимісіть до отримання однорідної маси.

Крок 2. В отриману масу додайте 3-4 краплі лимонного соку і 1 чайну ложку меду. Ретельно перемішайте.

Крок 3. Додайте 1 столову ложку мигдальних висівок. Перемішайте.

Крок 4. Нанесіть маску на обличчя. Масажуйте шкіру 1-2 хвилини, а після залиште на 15-20 хвилин. Змийте теплою водою.

Результат: Проблемна шкіра обличчя стає зволоженою, свіжою, проводиться м'який пілінг, посилюється кровообіг в тканинах, заспокоюються запалення.

Сирно - кавова маска


Сирно - кавова маска
Крок 1. Залийте 1 столову ложку свежемолотого кави невеликою кількістю теплого молока (молоко повинно покрити кава). Наполягайте 5 хвилин.

Крок 2. В отриману масу додайте 1 столову ложку сиру і 1 чайну ложку меду. Перемішайте.

Крок 3. Нанесіть маску на обличчя. Масажуйте шкіру 1-2 хвилини, а після залиште на 10-15 хвилин. Змийте теплою водою.

Результат: Проблемна шкіра обличчя стає м'якою, приходить в тонус, підсушуються запалення і вугрі в початковій стадії, отшелушивается ороговілий шар, проходить лущення.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .