Маска для волосся з реп'яхової олії

Маска для волосся з реп'яхової олії

Реп'яхова олія давно відома, як відмінний засіб для догляду за волоссям. Вона відмінно допомагає при таких проблемах, як випадання волосся і їх уповільнений ріст. Реп'яхова олія ефективно справляється з відновленням пошкодженого волосся, а також допомагає в боротьбі з досить частою проблемою - лупою. Вона зволожує шкіру голову, повертає волоссю красу та еластичність.


Потрібно відзначити, що реп'яхову олію універсально, вона підходить кожному. Її використання не має протипоказань і вона застосовується при будь-якому типі волосся. Що цікаво, це простий засіб у поєднанні з різними компонентами в складі масок часом діє краще магазинної косметики. І не дивно, адже вона містить вітаміни, протеїни, дубильні речовини і навіть інсулін.

Незважаючи на безліч корисних властивостей, реп'яхову олію може купити кожен будь-якій аптеці. Якщо вас цікавить маска для волосся з реп'яхової олії, то основний компонент для неї слід купувати в аптеці. Саме те масло, яке продається в аптеках, спеціально призначене для догляду за волоссям, воно не буде робити волосся занадто жирним. Краще всього використовувати олію прозорого або жовтуватого відтінку, щоб уникнути фарбування волосся.
Як правильно застосовувати маску для волосся реп'яхову?

На відміну від багатьох олій, одержуваних шляхом віджиму плодів або насіння, реп'яхова олія - це настій кореня лопуха, вироблений на оливковій, рідше персиковій олії. Для повного відновлення структури волосся фахівці рекомендують проводити десять-дванадцять процедур, а через два тижні повторювати курс.

Щоб ефект від маски був максимальним, потрібно для початку помити волосся. Однак шампунь використовувати не можна. Після на волосся наносять попередньо підігріту реп'яхову олію, яку масажними рухами втирають у шкіру голови і рівномірно розподіляють гребінцем. Потім слід обернути голову поліетиленом або надіти поліетиленову шапочку. Зверху намотайте махровий рушник, яке теж потрібно нагріти, наприклад, поклавши на батарею. Тепер залиште маску на волоссі на строго певний час для дії. Справа в тому, що для кожної маски визначено свій час впливу, яке варіюється від 15 хвилин до двох годин. Збільшувати час впливу не має сенсу, так як ніякого поліпшення результату при цьому не спостерігається. Після закінчення часу змийте маску. Найкраще маска змивається теплою водою і шампунем, можна для ще більш легкого змивання попередньо нанести на волосся яєчний жовток і змити його.

Важливо рівномірно нанести маску на волосся. Підкреслимо, що реп'яхову олію обов'язково потрібно підігрівати. Підігріте масло краще всмоктується в шкіру голови. Волосся треба розділити на пасма і з допомогою ватних дисків нанести масло, розподілити його гребінцем з рідкими зубами, потім м'якими масажними рухами втерти маску в шкіру голови.

Дотримуйтеся обережності при застосуванні маски, якщо у вас спостерігається схильність до алергії. Хоч і рідко, але реп'яхову олію може стати причиною виникнення алергічної реакції. Перш ніж використовувати маску, спочатку спробуйте нанести крапельку масла на область з чутливою шкірою, наприклад, на внутрішню поверхню ліктя, на згині. Через 30-40 хвилин, якщо не проявилася алергічна реакція, можна робити висновок про те, що алергії на реп'яхову олію немає.

Рецепти масок з реп'яховою олією


Однією з найбільш простих масок є маска, що складається лише з реп'яхової олії, що, однак, не робить її менш ефективною. Маска для волосся з реп'яхової олії без додаткових компонентів є джерелом живлення для волосся. Вона служить для профілактики ламкості, посічених кінчиків і випадання волосся. Її потрібно застосовувати через день. Зробивши маску 15-20 разів, потрібно зробити перерву на два місяці, а потім повторити все знову.

В поєднанні з різними компонентами реп'яхова олія дозволяє боротися з безліччю специфічних проблем. Наприклад, для слабких волосся рекомендують реп'яхову масло з екстрактом кропиви. Від посічених кінчиків допомагає реп'яхове масло, збагачене вітамінами A і E. Сухі пошкоджене волосся прекрасно лікує реп'яхову масло з екстрактом прополісу. Єдине виключення для застосування масляної маски - жирне волосся, проте це не протипоказання. Просто не варто робити маску занадто часто: три-чотири рази в місяць - цього цілком вистачить.

Маска з реп'яховою олією і жовтком


Якщо волосся виглядає млявими, тьмяним, допоможе реп'яхова маска з яєчним жовтком. Яєчний жовток, до речі кажучи, - досить часто входить до складу маски з реп'яхової олії. Час дії такої маски близько 50 хвилин. Для приготування цієї маски візьміть дві столові ложки реп'яхової олії і жовток одного яйця. Є варіація цієї маски, в неї крім перерахованих вище інгредієнтів також додають мед і сік лимона. Сік лимона робить волосся блискучими. Маска з реп'яхової олії з жовтком підходить для кучерявого, тонкого, ламкого волосся. Потрібно відзначити, що маска з яєчним жовтком змивається краще, ніж ні з чим не змішаний реп'яхову олію. Однак навіть чисте реп'яхову олію непогано змивається звичайним шампунем.

Маски з суміші масел


Для сухого волосся потрібно залучати важку артилерію - суміш масел: реп'яхової, оливкової і жожоба, а також маски з реп'яхової і касторової олій. У першому випадку беруть по одній частині масла оливи, масла жожоба, додаючи три частини реп'яхової олії і по одній ампулі рідких вітамінів А і Е; у другому випадку масла потрібно змішувати в рівних пропорціях, додавши частина горілки. Цю суміш потрібно втирати в голову близько десяти хвилин і залишити для впливу на півгодини.

Маска з реп'яхової олії і перцевої настоянки


Для росту волосся можна порадити маски з реп'яхової олії з перцевою настоянкою або з гірчицею. Відмовтеся від використання цієї маски, якщо у вас чутлива шкіра - вона може викликати роздратування. Готується вона наступним чином: змішується їдальня ложка масла, стільки ж перцевої настоянки і один жовток. Тримати маску на волоссі потрібно від півгодини до години.

Маска з реп'яхової олії з гірчицею


Маска з горчицейДля приготування беруть по дві столові ложки гірчиці і реп'яхової олії, і в отриману суміш домішують дві чайні ложки цукру. Після того, як суміш приготовлена, в неї додають дві столові ложки холодної води, ретельно розмішують. Через 15-20 хвилин після нанесення на волосся маску можна змивати.

Маска з реп'яховою маслом і какао


Маска з какаоКудрявые волосся, які занадто пушатся, радять піддати впливу маски з яєчними жовтками і какао. На 50мл реп'яхової олії береться два жовтки і чайна ложка какао. Змивати таку маску потрібно водою, що має кисле середовище. Щоб отримати таку воду, додайте трохи лимонної кислоти в просту воду.

Ось такі нескладні рецепти допоможуть вам привести волосся до ладу, позбутися від лупи, посічених кінчиків. Реп'яхова олія володіє поновлюючими властивостями, позитивно впливає на структуру волосся, зміцнює коріння, оздоровлюючи волосся зсередини. Її можна застосовувати при облисінні, так як вона перешкоджає випаданню волосся. Реп'яхова олія - це, мабуть, незамінний засіб для тих, хто мріє мати шикарну шевелюру.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .