Что таке кохання?

Что таке кохання?

Давайте розберемося в досить простому питанні про те, що таке кохання, про яке стільки сказано. Так, звичайно, воно у кожного своє, але симптоми і механізми у всіх одні і ті ж. Абсолютно точно, що любов - це симпатія і потяг, нестерпне бажання бути з кимось поруч. Ясно, що кохання застилає очі товстою рожевою пеленою, коли закохана людина взагалі не помічає ніяких недоліків у коханого. Любов - це почуття, яке допомагає пережити будь-які негаразди. Якщо тебе підтримує кохана людина, то можна подолати будь-які перешкоди, для вас немає нічого неможливого, ви нічого не боїтеся та здатні на все.

Є люди, які можуть відчувати почуття любові недовго. Але їм лише здається, що вони люблять, насправді це просто симпатія, пристрасть, емоції. Справжня любов валить з ніг, як хороший грип. Закохана людина втрачає контроль над своїми емоціями і вчинками, тому що любов горить у ньому яскравим вогнем.


Отже, виділимо головне:

Кохання - це коли вам весь час потрібно бути разом, важко один без одного, ви здатні не вагаючись віддати своє життя за іншого, готові на найбожевільніші вчинки.

Кохання - це те, що можна зрозуміти головою, то що відчувається тільки серцем.

Кохання - це хвороба. Коли людина закохана, фактично він стає ідіотом і сліпим.

А що ж таке любов з точки зору вчених?


Які хімічні процеси відбуваються в нашому організмі на різних стадіях любові? Тобто, що ж насправді відбувається, поки ми сходимо з розуму?

Перша фаза


Це початок кохання, це «закоханість».


В цілому формула закоханості така. Коли бачиш потенційного партнера, ти одразу розпізнаєш це на досить невеликому поєднанню спостережуваних ознак. Якщо ще высясняется, що партнер сам не проти зв'язку, то в голові горить невгасимий образ «Я хочу з ним зв'язок». Вночі цей образ провокує сни, де все, що було вдень додумали програється «а якби все пішло так...». Вдень всі думки зайняті вашим об'єктом і все забарвлює ним, радістю, стресом, який змушує вас як можна краще. Ознаки початкової стадії любові однакові для всіх:

- Зіниці трохи розширені, очі блищать дихання переважно ротом і трохи більш глибоке, ніж зазвичай.

- Пульс зачастив, заснути в цьому стані складно.

- Температура тіла і артеріальний тиск теж нестабільні.

- Змінюється (стає більш активним) виділення шкірних секретів. І вони мають спеціальний, не дуже помітний, але привабливий запах.

- Апетит знижується. Запаси витрачаються дуже швидко - жирові прошарки зменшуються в розмірах, фігура «стрімко наближається до ідеальної».

- Настає тимчасове поліпшення здоров'я, імунітет підвищується, хронічні хвороби на час відступають, може покращитися венозний відтік, щоб сил вистачило на залицяння і його успішне завершення і щоб ніщо не відволікало зайвий раз, поки процес не завершено.

- З'являється відчуття легкості в тілі і особливої чіткості і ясності свідомості, але здатність зосередитися практично дорівнює нулю.

- Періодично (кілька разів на день) спливає відчуття безпричинного щастя. Причина проте є, і цілком вагома - нова порція гормону надійшла в кров, ще не щастя.

Что таке кохання?

Фаза два


В кров викидається додатковий адреналін, який дає невтомність і здатність на самі навіжені вчинки, властиві всім закоханим.

При неблагополучному розвитку подій (у об'єкта закоханості інтерес відсутній) обранець може навіть стати предметом агресії (не оцінив, не зрозумів).

Фаза три


Вироблення амфетаміну. На цій стадії він виробляється у величезній кількості і підтримує закоханих у стані ейфорії. Причому організм швидко звикає і вимагає все більші кількості. Ейфорія і обвал настрою, море енергії, що пішла на сварки і примирення. Для закоханих на цій стадії вже необхідно «бути разом». Один сеанс сексу змушує забути будь-яку попередню сварку.

Навіщо це потрібно? Щоб устаканити відносини, розібратися хто головний, кого що не влаштовує, у цей період кожен відстоює свої інтереси. Коротше кажучи, дві людини зустрілися і вчаться жити разом.

Фаза чотири


Це - критичний період відносин. В результаті підвищеного вироблення допомина (гормон креативності та ризику) падає гострота і критичність переживань - він допомагає не боятися нового, йти на ризик. Все це потрібно для того, щоб погодитися на близькість з іншою людиною і на його присутність у власному житті, на здатність до серйозних змін.

За результатами цієї фази людина приходить до вирішення двох важливих питань:

- Чи можлива спільна життя з цим партнером?

- Зберігати відносини?

Фаза п'ять


В присутності партнера організм виробляє ендорфіни, що забезпечують відчуття спокою, ніжності, рівного і помітного задоволення від присутності іншого.

Принадність ендорфінів в тому, що організм до них звикає, вони як цукор, коду надто солодко, то вже несмачно, але і тільки. Тому в кров надходять рівно. Важливий момент: ця фаза практично не обмежена часом. Тим, кому вдається залишитися в цій фазі, страшенно пощастило.


Фінальна фаза


Фінальна фаза настає зазвичай через 18-30 місяців. Гормональний фон приходить в норму, люди бачать один одного, як вони є. Пара, яка створювалася все це час, або вже має досить загального, щоб жити разом і без цієї хімічної підтримки або люди розуміють, що більше нічого цікавого один одного знайти не можуть.

Так йде справа з точки зору хімії, психології і здорового глузду. Коротенько вже точно можна сказати, що таке любов. Це глибока, самовіддана прихильність до іншої людини під дією різних гормонів.

На щастя для нас всі ці складні процеси відбуваються непомітно, в цьому-то і вся принадність. Насолоджуйтеся любов'ю, закохуйтеся, будуйте стосунки, зустрічі, лайтеся і влаштовуйте сцени. Не робіть тільки сверхглупостей. Якщо вам здається, що ваш улюблений чоловік єдиний на світі і з жодним іншим ви щасливі не будете, пам'ятайте - це неправда. Ваш обранець або обраниця, люди з числа безлічі, є хто-то краще і гірше їх, і з тисячею людей ви будете щасливішими. Не робіть трагедії, якщо щось не вийшло, це всього лише гормони, насправді навколо вас багато чудових людей, з якими ви відчуєте набагато більш сильні почуття. Якщо з любов'ю в цей раз не склалося, то це тільки тому, що вас вже зараз чекає зустріч з більш підходящим людиною. І природа хоче, щоб ви були з ним разом.


Кохання - зацікавлене, турботливе та уважне ставлення до того і заради того, що ми любимо або кого любимо. Про кохання треба говорити довго, але якщо коротко, то любов - це безкорислива і радісна турбота. Це зацікавлене, турботливе та уважне ставлення до людини, речей чи якихось справах і подіях. Якщо любить дорослий, розумний і відповідальний чоловік, до любові додаються й інші вимоги: любов повинна бути не сліпий, а зрячою і розумною, не тільки почуття, але і відповідальним поводженням. Любов без поваги недовговічна і непостійна, повага без любові - холодно і немічним.

Якщо, звичайно, ми говоримо про любов, а не тільки про закоханість. Любов і закоханість багато плутають, а дарма...

Багато про кохання судять по відчуттях - по своєму почуттю і почуття партнера, але, схоже, почуття любові - тільки відображення, тільки відблиски того справжнього (або не задовольняють...), що насправді живе в душі. Окремий і не простий розмова - про основи кохання, про рушійних силах, що народжують любов. У будь-якому разі, почуття люблячих дуже різні, що містять одночасно і захват, і ніжність, страх і ненависть - в залежності від виду любові.

Якщо придивитися до кохання уважніше, ми роздивимося в ньому ще дуже багато. Кохання - це не просто почуття і поведінка, це певний образ життя зі своїми цінностями, світосприйняттям, спрямованістю уваги і навіть диханням і інтонаціями. В любові, як у відношенні, кілька ліній.

Перше - це ієрархія цінностей. Чим вище улюблений в ієрархії цінностей, тим більшою мірою можна говорити про кохання. Якщо чоловік любить жінку, але футбол йому все-таки дорожче, то ціна його любові невисока.

Друге - це бачення світу в любові. Кожний, хто любив, пам'ятає, наскільки в цьому стані світ перетворюється. У любові-радісною турботі світ яскравий і просторий. В цьому святі життя оточуючі люди, речі і справи стають для вас живими, красивими і значущими: коханими. З іншого боку, всі пам'ятають: у любові-страждання світ сірий, тьмяний, маленький і давить.

Жива любов - це завжди кінестетика. До коханого (людині, справі) тягне, хочеться торкань і близькості.

Одна з простих перевірок про любов, це питання: "Де твоя душа?" Це питання про спрямованість уваги в любові. У любові, турботі про улюбленому думаєш, фокус уваги на ньому, а не на собі. Ви любите, коли бачите коханої людини як би в промені світла, в промінні вашого тепла. І ви дбаєте, щоб ваше зігрівало тепло постійно коханого, стежте за тим, щоб цей промінь тепла постійно над цією людиною був присутній. Можна сказати, що у справжньої любові мене немає, є тільки улюблений. В кривий любові, навпаки, людина може бути повністю зосереджений на собі. У любові-МИ люблячі коштують не один проти одного, а дивляться в одну сторону.

Чим більше люди дорослішають, тим більше вони розуміють, що любов - не стільки почуття, скільки поведінка. Ти можеш скільки завгодно говорити що завгодно, але найбільше про твою любов говорять твої справи. Поведінка кохання - це дбайливість, де улюблений є самоцінність, і уважність до дрібниць. Втім, у кожного з нас свої мови любові, і краще доносити свою любов коханому так, щоб він міг зрозуміти наші наміри.

Якщо залізти в душу глибше, то сама вірна риса любові - це знаходження людини в позиції любові, МИ позиція. Це особливий стан душі і мислення, коли улюблений перестає бути окремим від тебе, коли він стає частиною нашого життя, коли в будь-якому питанні думаєш про нього і його інтересах.

У кожної з цих ліній може бути більше або менше зберігаються межі любові. Дійсно, він любить чи ні? А я люблю - чи тільки придумала і вмовляю себе? Як перевіряти, якщо серйозно - є любов чи ні? Те, що між нами - кохання чи щось інше? Межі любові - це наші суб'єктивні ознаки і межі, всередині яких при всій різноманітності проявів ми говоримо, що це все-таки любов. А за межами - вже не кохання.


Особистісні особливості дають формі і формулі кохання своє аранжування. Можна сказати - скільки людей, стільки і видів любові. Однак рівнозначні, рівноцінні різні види любові? Можна сказати, що якась форма або вид любові, більш досконала, ніж інша? Можна знайти найдосконаліший вид любові? Все це питання про Формулу любові: короткої формулюванні, яка виражає суть Кохання з великої літери.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .