Суворий стиль одягу: офісна мода

Суворий стиль одягу: офісна мода

Кожна людина, як жінка, так і чоловік бажають виглядати привабливо і стильно. Для цього зовсім не обов'язково сліпо слідувати останнім «фішкам» моди, котрі змінюються одна за одною зі стрімкою швидкістю. Головне - знайти свій індивідуальний стиль одягу, який буде поєднуватися з вашим зовнішнім виглядом.

Проте слід розрізняти ці два поняття - мода і стиль. Перше означає напрямок, яке задають дизайнери, випускаючи свої нові колекції. Мода швидкоплинна і змінювана, в той час як стиль, якщо він підібраний правильно і гармонує з характером і способом життя людини, залишиться з ним назавжди. Адже це відмітна особливість, індивідуальність, яка проявляється у виборі тієї чи іншої одягу, поведінки і макіяжу.

Поняття «стиль» і як його знайти

Суворий стиль одягу: офісна мода

Давайте для початку розберемося, що ж таке стиль одягу. Якщо сказати по-простому, то це вміння вибрати серед безлічі модних речей (біжутерії, взуття, суконь, аксесуарів і так далі) такі, які підходять вам по типу фігури, зовнішності, а також способу життя, інтересам і захопленням.

Людину можна вважати стильним, якщо всі елементи його гардеробу гармонійно поєднуються один з одним, відображають його настрій і характер, підходять до пори року і місця проведення того чи іншого заходу. Знайти свій індивідуальний образ і при цьому виглядати модно - завдання не з легких. Адже далеко не кожен має від народження певним смаком, який і дозволяє «відчувати» речі, комбінувати їх між собою, тим самим створюючи вишукані і елегантні наряди. Але, як відомо, неможливого не існує, всьому можна навчитися, головне - захотіти цього і докласти максимум зусиль.

Суворий стиль одягу: офісна мода


Якщо ви досі не підібрали стиль одягу, пропонуємо зробити це прямо зараз. Спираючись на наведені нижче правила і рекомендації, ви зможете, по-перше, визначитися з сильними і слабкими сторонами своєї зовнішності, речами, які повинні бути у вашому гардеробі, і від яких краще відмовитися, а по-друге, зрозумієте, який спосіб підходить вам більше всього:

1) Спочатку подумайте, як би ви хотіли виглядати - грайливо, строго, елегантно, спортивно, ексцентрично, гламурно. Потім уявіть, який імідж вам до вподоби. Однак враховуйте, що одяг повинен підходити до тієї ситуації або заходу, на якому ви збираєтеся з'явитися. Тому продумайте кілька варіантів образу, наприклад, для роботи і на кожен день.

2)Визначіться зі своїм кольоротипом зовнішності. Їх існує всього чотири - Зима, Весна, Літо і Осінь. І кожному відповідають певні характеристики, такі як колір шкіри, колір очей і волосся. Дуже важливо, щоб наряд підходив вам згідно з вищевказаними параметрами, інакше навіть самі модні брендові речі здатні з білого лебедя зробити гидкого каченяти.

3) Проанализуйте свою фігуру - визначити її тип (Прямокутник, Груша, Яблуко, Пісочний годинник і так далі), відмітьте сильні і слабкі сторони. Враховуючи свій зріст, вага, стегна, талію і плечі, розгляньте всі можливі варіанти візуальної корекції форм. Це допоможе не тільки підібрати ідеальний стиль одягу, але і в подальшому вам буде набагато простіше купувати речі, знаючи який фасон вам підходить, завдяки яким елементам (малюнок, оздоблення, фактура тканини тощо) свої недоліки можна перетворити в достоїнства.

4) Гардероб повинен відповідати способу життя, який ви ведете, положення, яке займаєте. Природно, що якщо ви любите спорт, то це зовсім не означає, що, працюючи в якоїсь корпорації, можна з'явитися в офісі в джинсах і кросівках. В даному випадку обов'язковий вибір - строгий стиль.

5) Слідкуйте за модними тенденціями, однак не женіться за ними. Людина повинна відчувати себе комфортно в тих речах, які він носить. Тому, якщо супермодное плаття з останньої колекції відомого дизайнера сковує і сковує вас, краще відмовтеся від нього. Адже стиль одягу повинен підкреслювати індивідуальність і характер, а не йти в розріз з вашими вподобаннями.

6) Після того, як проведете повний аналіз своєї зовнішності і особистих побажань, розгляньте варіанти існуючих стилів і визначитеся з новим чином.

Природно, що гардероб людини змінюється залежно від місця й заходу, на якому йому слід з'явитися. Тому, вибравши для себе той чи інший стиль одягу, не варто зациклюватися тільки на ньому. «Грайте» з нарядами, адже вони здатні створювати настрій і впливати на поведінку.

Одягаємося на роботу: суворий стиль

Суворий стиль одягу: офісна мода


Ми вже розповіли про те, як правильно підібрати свій індивідуальний стиль одягу. Це дозволить вам створити незвичайний, що запам'ятовується і гармонійний образ. Але як би ви не вбиралися в повсякденному житті, зрозуміло, що на роботі слід виглядати зовсім по-іншому.

Сьогодні в багатьох компаніях існує строгий дрес-код, виходити за рамки якого не належить. Проте кожна жінка, як і чоловік, навіть у середовищі колег хоче бути привабливою і модною. Тому давайте зупинимося докладніше на тому, який він - строгий стиль в одязі - і з допомогою яких речей можна створити цей образ.

Наряд ділової людини повинен відображати його статус і посада, яку він займає в компанії. Чим вище ваше становище, тим, природно, більш серйозніше, елегантніше і дорожче необхідно підбирати одяг. Так, суворий гардероб жінки в першу чергу включає в себе костюм - це може бути спідниця і жакет або штани і піджак. Також обов'язковим атрибутом є світлі блузи, блейзери, виконані в приглушених тонах, консервативні сорочки, стримані сукні з довгими або в три чверті рукавами. Не варто забувати і про сарафанах, однак їх не рекомендується носити на голе тіло. Ці речі можна поєднувати з водолазкою або ж прикривати руки жакетом. Джинси для походу в офіс не підходять, так як це більш повсякденний одяг - краще замініть їх строгими вузькими, широкими або злегка розкльошеними брюками.



Одяг ділової жінки (і чоловіки) мають бути виконані з якісної і «дихаючої» тканини. Адже сьогодні більшу частину часу люди проводять на роботі, постійно пересуваючись з одного місця на інше, то сідаючи, то встаючи, перебираючи папери; тому, щоб навіть в кінці дня виглядати акуратно, віддавайте перевагу таким матеріалам:
  • твід;
  • натуральний шовк і вовна;
  • бавовняні тканини;
  • трикотаж.

Одяг повинна бути приємною на дотик, повторювати вигини вашого тіла, при цьому не акцентувати на них увагу - відмовтеся від прозорих і блискучих матеріалів, паєток, бахроми і бісеру. Діловий гардероб повинен говорити про вашу серйозність, професіоналізм і одночасно про наявність смаку і почуття стилю. Купуйте якісні, нехай і не дуже дорогі і брендові речі - головне, щоб вони підходили вам за кольоротипом і підкреслювали переваги фігури.

Не забувайте про те, що завершальний штрих кожного образу - це правильно підібрані аксесуари. Вони не повинні бути помітними і кричущими: досить невеликих сережок, одного великого кільця на пальці, брошки у лацкані піджака. Пам'ятайте, що все має бути в міру!

Суворий одяг: фасон і колірні поєднання



Строгий стиль дозволяє показати, яке місце в компанії ви займаєте, чого домоглися, демонструє статус і роль у робочому процесі. Тому в даному випадку ваша індивідуальність - це не головне, вона відходить на другий план, поступаючись місцем виключно професійним якостям. Однак при всьому цьому зовсім не обов'язково виглядати сіро і немодно - хороші якісні речі, правильно підібрані прикраси і аксесуари здатні надати навіть діловому образу «родзинку» і зробити його цікавим.

Отже, фасон, а також колір, костюма для походу в офіс повинен повідомляти оточуючим про вашу діловитості, дисциплінованості, респектабельності, вміння командувати й підкорятися, при цьому не дратуючи, не кидаючись в очі і не викликаючи зайвих емоцій у ділових партнерів, підопічних і начальства. Все це гарантують консервативні моделі, приглушені і нейтральні відтінки.

Нижче ми розглянемо найбільш підходящі варіанти суворого одягу для сучасних жінок:

Сьогодні класичний діловий костюм - це не тільки рівні брюки зі стрілками і піджак. Багато пані віддають перевагу жакетам в поєднанні з трохи розкльошеними штанами, можна також підібрати такий варіант, як спідниця плюс блуза. До речі, шорти - тепер не тільки вулична одяг: вони плавно перекочували в гардероб працюючих дівчат. Найчастіше їх шиють з щільної вовни або інший костюмної тканини з малюнком або без нього. Відповідна довжина - до коліна.

Носити сукню в офіс не забороняється. Дуже модним фасоном є «футляр», однак така модель підійде далеко не кожній жінці. Підбирайте одяг, виходячи зі свого типу фігури, адже кожному притаманні свої індивідуальні особливості - у одних широкі плечі і груди, інші страждають через повних стегон. З допомогою відповідного наряду ви зможете приховати свої недоліки і підкреслити головні достоїнства. Пам'ятайте, що сукня обов'язково повинна бути з рукавом - з довгим або в три чверті. В іншому випадку слід прикрити голі руки коротким жакетом або піджаком довжиною до середини стегна.

Незамінний атрибут кожної ділової дами - біла блузка, сорочка в «чоловічому» стилі, яка ідеально поєднується з брюками, і спідниця-олівець із завищеною талією, візуально робить її тоншою.

Приталений блейзер темного або пісочного кольору.

Що стосується такого одягу, як штани, то класичні «чоловічі» моделі можна замінити вузькими штанами без стрілок, рівними, довгими або по щиколотку. Не забувайте також про капрі.


Природно, обов'язковими предметами суворого гардеробу залишаються піджаки і жакети з немнущегося щільного матеріалу: твіду, бавовни, вовни.

Офісний наряд буде виглядати красиво і елегантно тільки в тому випадку, якщо він підібраний на основі особливостей вашої фігури і кольоротипу зовнішності. Головна вимога до одягу - не її ціна, а якість і ідеальний крій. Навіть недорога модель невідомого бренду, пошита вмілими руками, здатна виглядати на тисячу доларів.

Варто згадати про те, що стиль одягу, який ми розглядаємо сьогодні, характеризується не тільки стриманими фасонами, але і нейтральними приглушеними тонами. Ваш гардероб не повинен дратувати оточуючих і надто привертати до себе увагу, тому віддайте перевагу таким відтінкам: чорно-білим, сірим і синім, світло-блакитним, шоколадним і оливковою, трав'яним, пісочним.

Однак якщо вищевказані кольори вам не підходять або викликають дискомфорт, можна трохи порушити правила (адже для цього вони й існують!). Наприклад, підберіть яскраву однотонну сорочку, блузку або діловий костюм соковитого тону, але ні в якому разі не кричить. Будьте обережні, щоб не вийти за рамки загальноприйнятого суворого стилю! До речі, в даному випадку прикрас повинно бути мінімум, щоб вас не змогли закинути надмірну недоладності.

Кілька порад наостанок


Загалом, як ви вже зрозуміли, строгий стиль складається з одягу стриманих ділових фасонів пастельних тонів. Вона обов'язково повинна бути виконана з якісної немнущейся тканини, без кричущих орнаментів і зайвих елементів: бісеру, пайєток, бахроми тощо.

Природно, жоден образ не обходиться без красивого взуття, до якої пред'являються ті ж вимоги, тобто елегантність і строгість. Майте на увазі, що навіть у літній період з'являтися на роботі в босоніжках або, не дай бог, шльопанцях категорично заборонено. В даному випадку можна придбати модель з відкритим носком, але закриту з інших сторін (ззаду і з боків). Основні вимоги до офісного дрес-коду щодо взуття такі:
  • вона повинна бути зроблена з якісної «дихаючої» лакованою або матовою шкіри;
  • з широким каблуком або на шпильці;
  • вітаються темні і пастельні тони;
  • пам'ятайте, що туфлі-човники - незамінний атрибут кожної модниці.

Стилісти настійно радять використовувати аксесуари та прикраси - вони допоможуть надати образу завершеність. Завжди в моді золото, срібло, перли і дорогоцінне каміння (агат, бірюза, бурштин). Головне, щоб всі елементи гардеробу гармонійно поєднувалися між собою. Крім того, підбираючи прикраси, пам'ятайте, що строгий стиль виключає яскравість і яскравість. Якщо ви наділи кільце, значить, обійдіться без браслета, точно так само довгі сережки не повинні знаходитися поряд з намистами або ланцюжком. Вивчіть ці рекомендації, зберігайте почуття міри, і ви завжди будете виглядати по-діловому, модно і стильно!

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .