Фази Місяця. Характеристика місячних фаз


Фази Місяця. Характеристика місячних фаз

Фази Місяця тісно пов'язані з багатьма життєвими циклами на землі. У різні фази місяця змінюється і її вплив на організм людини. Помічено, що під час спадної фази Місяця зростає кількість народжуваних хлопчиків і знижується кількість народжуваних дівчаток. Не тільки у хворих, але і у здорових людей вплив Місяця досить відчутно. 

Воно виражається, наприклад, підвищеною працездатностю та збудженням в період повного місяця, а також зниженням активності і збільшенням втоми під час молодого місяця. Є і статистичні дані, які вказують на збільшення кількості злочинів під час повного місяця. Таким чином, можна зробити висновок, що існує зв'язок між фазами Місяця і щиросердечним станом людей, що виражається в зміні настрою.

Більше дізнатися про перехід фаз місяця ви маєте змогу в статті "Фази Місяця (Місячні фази). Перехід місячних фаз".


Перша фаза Місяця


У першій фазі Місяць пов'язана з ім'ям богині Артеміди і зі стихією Землі. Це означає, що в цей час людині даються великі потенційні можливості, які необхідно пробудити і використовувати у подальшому. У першій фазі Місяця людський організм як би проживає свою молодість, народившись в Молодика. Він налаштований на отримання енергії ззовні і її накопичення. Цей час дуже підходить для придбання нових корисних звичок і навичок, а також відмови від шкідливих звичок.

Починається перша фаза з моменту Молодика. Протягом перших двох днів (а також двох останніх днів місячного місяця) Місяць практично не видно на небі. Це так звані темні дні Місяця або дні Гекати - богині чаклунства, скарбів і страху.

Це важкий час проявляється глибоким зануренням в себе, таємними страхами, нападами депресії. У дні Гекати організм ослаблений, а імунітет знижений. У ці дні особливо велика небезпека захворіти на грип, або підхопити іншу вірусну інфекцію. У людей підвищується дратівливість, агресія, схильність до конфліктів. Одночасно погіршується реакція, розвивається стан незадоволеності, з'являється скутість. На чоловіків молодик впливає сильніше, ніж на жінок.

Однак плани, задумані відразу після молодика, успішно виконуються, а розпочаті в цей час справи просуваються швидко по мірі зростання місячного серпа.

У перший місячний день, який може тривати всього кілька хвилин від моменту молодика і до першого сходу Місяця, можливо стан стресу, що виникає із-за відчуття самотності. Звичайний песимізм, який зазвичай призводить до зменшення кількості контактів. 

Другий місячний день доволі небезпечний навіюванням і фанатизмом, коли будь-яке слово співрозмовника може бути прийняте на віру.

Протягом всієї першої фази корисно бувати на природі, фізично зміцнювати організм, займатися спортом, намагатися знайти емоційну рівновагу. Потрібно повноцінно харчуватися, так як в цей час йде інтенсивне засвоєння енергії ззовні, в тому числі і міститься в їжі. Добре проводити заспокійливі і оздоровчі процедури, приймати лікувальні ванни і масажі з різними маслами. 

В першу фазу Місяця можна швидко набрати вагу (якщо це входить у ваші плани) - для цього потрібно всього лише не обмежувати себе в їжі, а решту зробить ваш організм з допомогою зростаючого Місяця. Людям, схильним до повноти, слід пам'ятати, що час зростаючого Місяця не саме вдале для схуднення. Дієти і розвантажувальні дні дозволяють лише не набрати зайву вагу.

Що стосується побутових рад, то на молодий Місяць добре стригти волосся - вони будуть швидше рости. Однак, якщо ви хочете зберегти стрижку довше, то варто стригтися на убуваючому Місяці. На зростаючому Місяці особливо благотворно впливає на шкіру різних кремів і масел. Всі вони діють більш ефективно, ніж на убуваючому Місяці.

Що стосується здоров'я, то в дні першої місячної фази організм ще недостатньо накопичив енергії і сил, щоб активно діяти. Він потребує помірних фізичних навантаженнях, турботи та уваги. Час активних дій ще не настав.

Друга фаза


Друга фаза Місяця пов'язана з ім'ям Фетіди - старшої дочки морського царя Нерея і богинею Місяця Селеною. В авестійській традиції це морська цариця Ушитай. Ця фаза асоціюється зі стихією води, відповідно, має синій колір - колір морської хвилі, що символізує прояв почуття.

Протягом другої фази Місяця енергія організму продовжує зростати, наближаючись до максимальної в повний місяць. Її вже достатньо для початку активних дій. Це час "дорослості" організму, коли і сил вже досить, і втома ще не відчувається. В цей час розпочаті справи добре вдаються, з'являється віра в свої сили. Це також час великої емоційної сприйнятливості, в результаті чого люди відчувають потребу в емоційному контакті. В цей час особливо болісно сприймається байдужість і душевний холод.

Але Місяць продовжує зростати, емоційна напруженість також наростає, кількість енергії в організмі збільшується до межі. Друга фаза Місяця закінчується, настає повня.

Час до і після близько моменту повного місяця (всього чотири дні) називається Місячною дорогою. Вважається, що в ці дні Місяць максимально звільняється від впливу Сонця і стає найбільш самостійною. Повня може настати протягом 14, 15, 16 або 17-го місячного дня. Найбільш сприятливим вважається збіг повні з початком 16-го місячного дня.

Дні повного місяця відрізняються емоційною напруженістю і перепадами настрою. Душа наповнена радістю і благодаттю. Це час відчуття цілісності і безперервності буття. На повню сильніше реагують жінки.

Рекомендується контролювати свої емоції, займатися спокійними монотонними справами, не метушитися і не нервувати.

Небажано в повний місяць проводити всякі свята. Корисно посидіти на дієті. Дні повного місяця відзначаються безсонням, загостренням нервових розладів, зростанням кількості нещасних випадків із-за недооцінки небезпеки, ДТП і самогубств.

У дні повного місяця не рекомендуються будь-які операції з-за великої ймовірності крововтрат. Також слід дуже обережно приймати ліки.

Третя фаза Місяця


Третя фаза Місяця пов'язана з ім'ям богині Діони. В авестійській традиції це богиня Упаретат - вісниця богів, або Метіда - божественна Думка і Слово. Ця фаза Місяця асоціюється зі стихією Повітря, їй відповідає жовтий колір. 

Час третьої фази Місяця - це період зрілості й діяльності організму, який має енергію.

Початок третьої фази ще відзначено впливом повні і характеризується надлишком сил, радістю, відчуттям повноти буття. Людина разом з Місяцем стає найбільш розкутою і незалежною. Він здатний на багато що. Накопичена на зростаючому Місяці енергія вимагає виходу-можна і потрібно вести активний спосіб життя. Найкраще в цей час використовувати накопичену енергію на творення і самовдосконалення. У цей час все у нас виходить, справи легко вдаються і втома ще не відчувається. Важливо не упустити цей час, використовувати його для найбільш важливих і відповідальних справ, тому що після завершення третьої фази Місяця сили організму почнуть спадати.

Четверта фаза Місяця


Четверта фаза Місяця носить ім'я богині помсти Горгони, за іншою версією - Еріда (розбрат, роз'єднаність) - богиня Місячного Вогню. В авестійській традиції це богиня Даэна - втілення Віри і Совісті. Остання фаза Місяця асоціюється зі стихією Вогню, їй відповідає червоний колір.

Це час "старості" організму. Місяць продовжує убувати. Енергетика організму виснажується, людина відчуває нестачу сил. Поступово все починає валитися з рук і не виходити. Це час емоційної пригніченості, можливих зривів, упереджених думок і депресивних станів.

Протягом останньої фази Місяця як би йде підведення підсумків прожитого місяця. З'являється мудрість, нове знання і розуміння світу. Ми повинні прийти до цього часу з відчуттям того, що нами зроблено все можливе і час не пройшло даремно.

Четверта фаза Місяця - час найбільш важливими і значущими справами. Сили продовжують скорочуватись, і витрачати їх треба тільки на саме головне і необхідне. 

В останню фазу Місяця рекомендується робота над хронічними і кармічні хвороби зі стертими симптомами. Ефективні будь-які очисні процедури, виведення шлаків і каменів, позбавлення від зайвої ваги.

Місяць продовжує зменшуватися до вузького серпика і незабаром зовсім зникає з горизонту. Наступають похмурі і зловісні дні Гекати - час страхів, депресій, психічних розладів.

У передостанній день місячного місяця можливе попадання в залежність від всіляких несприятливих факторів. В останній день (це може бути 29-го або 30-й місячний день) можливі додаткові загострення внутрішніх протиріч і поява депресивних станів.

Немає того максимуму емоційного напруження, яке з'являється у людей після останньої квадратури.



Четверта фаза Місяця - стихія Вогню. Символом її є богиня помсти - Горгона. Інше її назва Еріда ("розбрат, роз'єднаність") - богиня Місячного Вогню, тому що червоний Місяць пов'язували з кривавої Місяцем. У зороастрійській традиції - богиня Даэна, втілення Віри і Совісті.

Колір 4-ї фази - червоний. Четверта фаза починається з останньої, західної квадратури Місяця і Сонця - збіжної, коли Місяць притягує до Сонця і вона нестримно втрачає в світі. Людина дуже багато чого пройшов у своїй сприйнятливості раніше, тому емоції його зрілі, різко виявлені, з'являються спалахи і сплески підсвідомої активності, бурхливі, як полум'я, яке бачили на Місяці, - це залита кров'ю душа людини. Такі люди здатні на емоційне перенапруження, на зриви, неприборкані імпульси. Часом вони не в змозі керувати своєю внутрішньою природою, самі не знають, на що здатні.


Богиня Горгона надзвичайно красива, з холодним і жорстоким обличчям. Цей вислів людини, який народився в 4-ю фазу, у якого одночасно спрацьовують емоційне кипіння і емоційна пригніченість, ущербність (Місяць змушена підкорятися Сонця). Ось чому він будь-яку дрібницю може сприймати як стрес і, коли не в силах стриматися, бурхливо реагує на будь-дратівливий чинник. Більше того - вибухова реакція таких людей нерідко випереджає сам емоційний контакт. Ця упередженість стосовно до всього - наслідок величезного емоційного досвіду: якщо в дитинстві людина 4-ї фази отримує хоча б кілька стресових імпульсів, він надзвичайно швидко стає емоційно зрілим. Тому є приклади того, як після бурхливого спалаху пристрастей такі люди емоційно костеніють і опускаються. Їм не вистачає емоційної розгальмуванні, екзальтованості.


Медичні рекомендації: добре працювати з депрессидами, взагалі з людьми важкими, замкнутими, виводячи їх з цього стану; працювати над хронічними хворобами зі стертими симптомами (латентною формою), раком, хворобами імунної системи, над внутрішньої, глибинної корекцією організму, над кармічними хворобами. Добре приймати трави.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .