Яєчні маски для волосся

Яєчні маски для волосся

Яйця застосовують як маску для волосся, так як вони володіють масою корисних властивостей. Курячі яйця стануть в нагоді як косметичний засіб для лікування волосся. Яєчні маски для волосся здатні зробити чудеса навіть з самими тьмяними, ослабленими і пошкодженими волоссям. 

Не вірите? Просто спробуйте зробити курс з 10-12 яєчних масок (при використанні 1-2 разів на тиждень) і переконайтеся самі в їх ефективності! Ще з дитинства мені був відомий найпростіший, але і самий ефективний спосіб боротьби з випаданням і млявістю волосся - просто почати їх мити сільськими натуральними яйцями, замість шампуню. І буквально через місяць я просто не вірила, що це моє волосся - таке пружне, пишне і блискуче! 

Народні рецепти не втрачають своєї актуальності, тому їх застосовують навіть професійні перукарі. Маски для волосся з яєць, перевірений і дієвий засіб, залишається лише змусити себе приготувати інгредієнти і витримати отриману консистенцію на протязі 1 - 1,5 годин, для досягнення ефекту 1 - 2 рази на тиждень протягом декількох місяців. А якщо немає посидючості, то навряд чи ви досягнете успіху. Краса вимагає не тільки жертв, але й часу, що витрачається на себе, на свою зовнішність. Тільки за умови можливості виділяти на себе досить часу в цьому бурхливому життєвому русі, ви зможете досягти вражаючих результатів і встигнути доглядати за обличчям, і за фігурою, і за ефектною шевелюрою. 

Так само як маски з цибулі, маски для волосся з яйця можуть відлякати своїм ароматом, так як після цих продуктів залишається специфічний і не завжди приємний запах. Для того, щоб перебити неприємний аромат, потрібно в воду для полоскання волосся додавати декілька крапель ефірних масел, з сильним приємним ароматом: розмарин, м'ята, бергамот, конвалія і т.д. Частота процедур 1-2 рази в тиждень, не частіше.

Секрети приготування яєчної маски для волосся


Як і в кожному рецепті, тут є свої секрети, хоча зробити яєчну маску можна дуже швидко, тим більше що необхідні компоненти для таких масок завжди знайдуться на будь-якій кухні.

Яйця для маски повинні бути кімнатної температури, тому вийміть їх зараннее з холодильника.
Змішувати яйця з добавками найкраще віночком, так маска змішається набагато швидше і буде однорідна.

Наносити яєчні маски потрібно тільки на сухе волосся, неважливо які вони будуть - чисті чи брудні. Якщо ви завдасте таку маску на мокре волосся , то вона буде постійно стікати.

Змивати яєчні маски потрібно прохолодною, або в крайньому випадку трохи теплою водою. Якщо ви будете змивати такі маски гарячою водою, то вони можуть «зваритися», і стати пластівцями.

Маски для волосся з яйцем: рецепти


• Склад: 2 жовтки, сік половини лимону, 2-3 капелі реп'яхової або касторової олії. Тримати 30 хвилин.

• Склад: 1 столова ложка касторової олії, 2 жовтки, 1-2 столові ложки реп'яхової олії, 1 чайна ложка коньяку, 2 столові ложки меду, і ½ чайної ложки дріжджів. Тримати 1-2 години, змити теплою водою.

• Склад: 1 столова ложка персикового і 1 столова ложка капустяного соку, 1 жовток, 1 столова ложка меду і 1 столова ложка коньяку. Застосовувати протягом трьох місяців раз на тиждень.

• Склад: 1 чайна ложка соку алое, 2 яєчних жовтки, 1 чайна ложка часникового соку і 1 чайна ложці меду. Залиште на 20 хвилин.

• Склад: 2 столові ложки касторової олії, 1 яйце, 1 чайна ложка оцту, 1 чайна ложка гліцерину. Тримати 40 хвилин.

• Склад: 1 столова ложка майонезу, 1 жовток, 1 чайна ложка меду, 2 давлених зубчики часнику. Після нанесення укутати голову товстим махровим рушником.

• Склад: 2 столові ложки реп'яхової або касторової олії, 3 столові ложки настоянки арніки, її можна купити в аптеці, і 2 жовтки .

Домашнє натуральне куряче яйце - просто криниця поживних речовин, вітамінів і мінералів. Для яєчних масок можна використовувати курячий яйця цілком, а можна тільки білки або жовтки. Яєчні жовтки підходять для зміцнення, харчування і при жирності волосся, а яєчні білки - для сухого волосся і шкіри голови.

Ефекти яєчних масок для волосся


Яєчні маски для волосся можна робити з величезною різноманітністю компонентів , які ви знайдете на своїй кухні. Деякі з них:
яйце + молоко ( для зволоження і шовковистості волосся)
яйце + лимонний сік ( для блиску світлого волосся )
яйце + мед ( живлення волосся , для росту волосся )
яйце + коричневий цукор ( живлення волосся , для блиску темного волосся )
яйце + яблучний оцет (блиск і зволоження волосся)
яйце + майонез (харчування і блиск волосся)
яйце + банан (харчування , для тонкого волосся )
яйце + оливкова олія ( при посічених і ламких волоссі )
яйце + реп'яхову олію ( для росту і зміцнення волосся )
яйце + оливкова олія + лимонний сік ( для міцних і сильних волосся)
яйце + касторове + реп'яхову олію + лимонний сік ( проти лупи , пошкоджене волосся )
яйце + пудра зеленого чаю (тонкі , ослаблені , тьмяні , пошкоджене волосся )
яйце + коньяк + оливкова олія ( для росту і зміцнення волосся )

Таким чином, яєчні маски для волосся дуже корисні, адже яйця містять амінокислоти, які запобігають появі лупи. Яєчний жовток містить живильні речовини і вітаміни, необхідні для росту волосся. Лецитин відновлює волосся від пошкоджень, викликаних фарбуванням або ультрафіолетом, робить їх більш сильними і гладкими.  У яєчному жовтку також міститься вітамін B3, який впливає на швидкість росту волосся, а також їх пігментацію, тобто - насиченість і яскравість їх кольору.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .