Худнемо з квасолею: користь і правила дієти

Худнемо з квасолею: користь і правила дієти

Як худнути в зимовий час? Жінки виснажують себе дієтами і не знають, як позбавитися від зайвих кілограмів. Квасоля - досить відомий продукт харчування, його вживають вже тисячі років. Приблизно існує 200 видів квасолі. Але ми поки що вживаємо в їжу близько 20. Крім їжі, її можна застосовувати в медицині. Виявляється, вона може позбавити і від жирку.

У квасолі є майже всі мікроелементи, які необхідні організму для правильного функціонування. Але сьогодні ми будемо розглядати квасоля як продукт для схуднення. Потрапляючи в організм, цей продукт знижує калорійність інших страв.

Саме це і відкрило очі дієтологів. Вони прийшли до висновку, що квасоля допоможе жінкам схуднути. Тим більше, що це ситний продукт. Тепер кожен зможе подивитися на квасолю з іншого боку.

Вся корисність квасолі


Квасоля дуже поживний і смачний продукт харчування. Так що під час дієти дівчина не буде відчувати голоду. Складні вуглеводи будуть розбухати в кишечнику і сповільнювати травлення, створюючи при цьому відчуття ситості на довгий час. У складі квасолі є білок, який допоможе скоректувати вагу.
Бобовий представник містить корисні речовини, серед них органічні кислоти, амінокислоти, вітаміни А, В, Е, С, РР і деякі мікроелементи. Дієтологи стверджують, що даний продукт допоможе знизити холестерин в крові та стабілізувати обсяг глюкози.

Клітковина у квасолі допоможе нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту і позбавить від запорів. А сапоніни пригнічують розмноження ракових клітин в організмі.

Квасоля для схуднення: яку вибрати?


Біла квасоля


Це лідер серед квасолею по вмісту корисних мікроелементів (мідь, цинк). Білок у складі квасолі досить легко засвоюється. У бобових міститься триптофан, лізин, метіонін, тирозин і т.д. Фахівці рекомендують вживати даний вид квасолі при гастриті, діабеті, ревматизмі, екземі і хронічному панкреатиті. Це хороший сечогінний продукт. У ній міститься велика кількість калію. Тому біла квасоля корисна при захворюваннях серцево-судинної системи. А кальцій і магній подбає про стан кісток і зубів.

Червона квасоля


Вид цієї квасолі містить такі корисні компоненти як тіамін, лізин, тирозин, триптофан, аргінін, вітамін С. В ньому досить великий вміст заліза і корисних кислот. Рекомендована така квасоля людям з різною формою анемії, це хороша профілактика і свого роду лікування. Червона квасоля - джерело молодості і здоров'я, в ній дуже багато антиоксидантів для організму.

Тепер варто розглянути калорійність продукту. У сухої червоної квасолі 100 г міститься 290 калорій, а клітковини близько 25 р. Деякі можуть порахувати, що це досить багато. Але це не так. І тому квасоля так твердо утвердилася серед лідерів дієт. А клітковина у складі бобових забезпечує захист від розвитку пухлин, виводить шлаки і токсини, а також покращує рівень глюкози. 

Дієтологи стверджують, що якщо постійно вживати квасоля, то дуже швидко можна побачити результати і скинути зайву вагу. Вона допоможе поліпшити імунітет, налагодити нервову систему і допоможе боротися з недоліками шкіри. Насправді, це великий джерело корисних речовин і функцій. Дія цього продукту безмежно. Тому настав час задуматися, як часто ми вживаємо квасоля? Можливо, багато недооцінюємо її силу і пора це виправляти.

Дослідження показали, що стручкова квасоля - найкращий варіант для дієти, тому що в цьому продукті міститься найменше калорій і найбільшу кількість корисних речовин і вітамінів. Продукт можна зберігати досить тривалий час. Так що щодо того, що квасоля зіпсується, можна навіть не турбуватися.

Зараз можна знайти два види стручкової квасолі - це зелена і жовта. Обидва містять у собі вітаміни С, В, А та Е, а також клітковину, білок, фолієву кислоту і інші необхідні речовини для організму. Білка набагато менше в даному виді квасолі, ніж в інших. Але цієї кількості цілком вистачає, щоб виводити токсини і шлаки з організму.

Стручкова хороша тим, що під час дозрівання не вбирає в себе з грунту торичні речовини. Але все ж перед її вживанням квасоля потрібно піддавати тепловій обробці. Калорійність на 100 г всього 25 калорій. Це практично в 4 рази менше, ніж у білій. Крім того, що вона сприяє схудненню, квасоля ще й здатна налагоджувати гормональний фон жінки, покращує роботу нирок і печінки, позитивно впливає на стан волосся і шкіри. Рекомендовано вживати її при клімаксі.

Кому можна вживати квасолю? 


Як виявилося, не всім людям можна вживати в їжу квасоля, є протипоказання, тому варто з ними ознайомитися. Можливо, вам і не підійде даний метод схуднення.

Не рекомендовано вживати в їжу квасолю:

  • Якщо захворювання шлунково-кишкового тракту.
  • При непереносимості продукту.
  • При проблемах з серцево-судинною системою.

Не забуваємо що квасоля - досить «мелодійний» продукт. Тобто вона підвищує газоутворення в кишечнику. А це істотно обмежує людину і надає додатковий дискомфорт. Але є невеликий секрет. Якщо замочити в холодній воді квасолю на ніч, то цієї неприємності можна уникнути.

Не варто вживати консервовану квасолю. Вона містить велику кількість солі, а це не сприятливий фактор, якщо ви плануєте схуднути. Сіль не дає виводити зайву рідину з організму.

Квасолева дієта


Сьогодні розглянемо саму популярну квасоляний дієту. Вона триває три тижні, протягом яких потрібно буде на вечерю випивати склянку відвару з квасолі + фрукт. Є й інший варіант. Перед кожним прийомом їжі потрібно випивати 1/2 ст відвару. А на вечерю з'їдати 2 фрукта.

Квасолева дієта «Тиждень»



1-й день. Вранці випити склянку кефіру і бутерброд з шматочком сиру знежиреного. На другий сніданок фрукт. Обід і вечеря складається з овочевого салату і відвареної квасолі.

2-й день. Ранкова трапеза і другий сніданок, як і в 1-й день. На обід капустяний салат і квасоля. Вечеря складається з печеної риби і квасолі.

3-й день. Перший і другий сніданок, як звичайно. Обід - квасоля і овочевий салат. На вечерю свіжі овочі і відварна квасоля.

4-й день. Ранок починається як у попередні дні. На обід можна з'їсти фруктовий салатик. Вечеря складається з коричневого рису і запеченої курки.

5-й день. Сніданок, як і в минулі дні. Обід - квасоля і салат з капусти. На вечерю пару варених картоплин, квасоля і овочевий салатик.

6-й день. Ранок почати з чашки зеленого чаю і бутерброди з сиром. На другий сніданок випиваємо кефір. Обід складається з знежиреного сиру, овочевого салату. На вечерю відварна квасоля і трохи ягід.

7-й день. Вранці випиваємо кефір. На другий сніданок - ягоди. В обід з'їдається салат і квасоля. На вечерю приготувати квасолевий суп.

Протягом дієти не варто забувати, що необхідно випивати 2 л чистої води в день, адже організму потрібна рідина. Це допоможе перенести обмеження в їжі. Так що тепер нехай кожна дівчина вирішить, як їй худнути. Але з квасолею це буде легко і просто!

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .