10 фактів про поцілунки

10 фактів про поцілунки

Поцілунок - сама ніжна ласка, адже губи в сотні разів чутливіші, ніж кінчики пальців.

Родом з дитинства


Саме тоді з'являється потреба в поцілунках. Немовляті потрібно зовсім небагато: щоб його годували і любили. Все це дістається йому з поцілунками - він припадає губами до маминих грудей і бере від неї ніжні ласки. Зрозуміло, що рот і губи з моменту народження стають для людини найважливішою формою спілкування. Дорослішаючи, ми продовжуємо використовувати їх для вираження своїх любовних почуттів. До речі, британські вчені зробили дуже цікаве відкриття: діти, які протягом першого року життя харчуються материнським молоком і яких пестять і цілують обоє батьків, у майбутньому створюють міцну сім'ю. Дитина, позбавлена цього, як правило, стикається з крахом любовних відносин та розлученнями. А якщо новонароджений (неважливо, якої статі) отримує тільки материнську турботу, у своїй власній родині він буде всіляко намагатися укоренити патріархат.

День поцілунків


Двадцять років тому Організація Об'єднаних Націй заснувала Всесвітній день поцілунків. Любі відзначають його, встановлюючи світові рекорди. Наприклад, найдовший поцілунок, зареєстрований в Книзі рекордів Гіннеса, належить парі з Чикаго - він тривав 17 діб 10 годин 30 хвилин. А житель штату Міннесота Вольфрам вирішив подарувати свою любов як можна більшому числу людей і за 8 годин поцілував 8 тисяч і однієї людини. Японські закохані продемонстрували найдовший підводний поцілунок - 2 хвилини 10 секунд. У вас ще є час підготуватися - свято відбудеться 6 липня.

Душа в душу


“Душі зустрічаються на губах закоханих” - так романтично один з поетів назвав французький поцілунок. Ще стародавні вірили, що душа людини - в його диханні, і через поцілунок він віддає іншому частину своєї внутрішньої енергії або, навпаки, забирає її. Саме цим деякі парапсихологи пояснюють той факт, що люди, які прожили в шлюбі багато років, стають схожими. Адже вони постійно обмінюються енергією. Також зрозуміло, чому “охладевшие” подружжя уникають в першу чергу не інтимної близькості, а глибоких поцілунків. Їх душі більше не належать один одному.

Пристрасті по-голлівудськи


У 1922 році американські цензори вирішили, що екранний поцілунок не повинен тривати більше трьох секунд. Заборона вперше порушили актори Джейн Вайман і Реджіс Тумі у фільмі 1940 року “Тепер ти в армії”. Їх “весілля душ” тривала цілих 185 секунд, і побити рекорд вдалося лише через 56 років - молодим акторам фільму “Повня”, які демонстрували своє почуття на 18 секунд довше. Зараз в Голлівуді щорічно фіксується на плівку близько 2500 сцен з пристрасними поцілунками. Саме вони вважаються тестом на професійність для будь-якого кіноактора. На думку глядачів, особливо успішно здали Бред Пітт і Анжеліна Джолі у фільмі “Містер і місіс Сміт”. На другому місці - Дженніфер Аністон і Клайв Оуен (фільм “Ціна зради”). Такі результати інтернет-опитування на тему “найсексуальніший поцілунок на екрані”, проведеного нещодавно в США.

Шлюбні ігри


Поцілунок молодят під час весільного застілля - не така вже й стара традиція. Вона утвердилася в позаминулому столітті. Поцілунок повинен був висловлювати щирість почуттів закоханих. Однак слов'янські традиції жителям східних і південних країн можуть здатися дещо нескромними. Наприклад, в Китаї, Японії і Кореї молоді обмежуються поклоном один одному і гостям. У ескімосів прийнято ніжно потертися носами, а у індонезійців - поцілуватися за фіранкою, щоб ніхто не бачив. Деякі народи Африки взагалі не знають, що таке поцілунок, в Камбоджі наречений лише торкається носом до щоки нареченої, а в східній частині Чорного континенту вищим проявом ніжності вважається ткнути пальцем один одному в живіт.

Доторкнутися до прекрасного


Всього один пристрасний французький поцілунок, який триває кілька хвилин, цілком може замінити похід в салон краси. Під час цього священнодійства напружуються і розслабляються близько тридцяти м'язів обличчя і шиї. Таке тренування - прекрасна альтернатива масажу особи, а значить, профілактика появи зморшок і в'ялості шкіри. Недарма кажуть, що найкрасивіша жінка - кохана і бажана. Так що не варто забувати про такий простому і доступному спосіб омолодження.

Любовний гарт


У середні століття охоронці строгих звичаїв, заручившись підтримкою авторитетних медиків, стали говорити про хвороби поцілунків. Дійсно, дотиком губ можна передати людині якийсь вірус, наприклад герпесу. Сучасні лікарі менш суворі і запевняють, що хоча при поцілунку і передаються близько 130 різновидів бактерій, практично всі вони нешкідливі. До того ж 80 відсотків мікробів є у кожного з нас, і тільки 20 - індивідуальні. Потрапляючи в чужий організм у дуже малій кількості (так само, як і при вакцинації), вони провокують інтерес до себе з боку імунної системи і активну вироблення антитіл. Таке тренування підвищує сили і можливості нашого імунітету. Так що цілуйтеся на здоров'я, але будьте обережні!

Спільна мова


Поцілунок - приємний спосіб стати ближче один до одного. Ще наші далекі предки вважали дотик губ знаком прихильності. Дозволяючи комусь підійти до себе практично впритул, ми тим самим показуємо, що не боїмося його, а цілком і повністю довіряємо. Шляхом підрахунку поцілунків, як це зробили американські соціологи, можна прийти до висновку, що люди південних широт в більшості своїй більш довірливі й відкриті для спілкування, ніж населення нордичних країн. Скажімо, мексиканцям або бразильцям властиво цілуватися кожен раз при зустрічі, прощанні, в той час як манірні англійці або фіни більш стримані у своїх емоціях. До речі, прекрасна половина людства, незалежно від місця проживання, цілується в два рази частіше за чоловіків.

Сни збуваються


Навіть не наяву, а вві сні поцілунок - хороша прикмета, яка обіцяє удачу та процвітання. Але за умови, що цілувалися саме ви. А якщо ваш близька людина зливається вустами з кимось іншим, укладачі сонників радять готуватися до розлуки з ним. Також не дуже радісні події можуть провіщати поцілунки крадькома, в темряві - це до осуду та пліток. Найшкідливіші поцілунки - повітряні, вони пророкують дальню і, можливо, несподівану поїздку, але обов'язково приємну.

А що кажуть медики?


Хочете на прийомі у лікаря отримати в якості рецепта перелік лікарських препаратів, а побажання якомога частіше цілуватися? Поки що подібні методи не практикуються, але в майбутньому... Адже медиками давно визнано, що поцілунок:
  • прискорює пульс до 110 ударів на хвилину, 
  • тренує серцево-судинну систему;
  • стимулює утворення слини, що нейтралізує кислотний наліт на зубах, 
  • запобігаючи появі карієсу;
  • запускає ланцюжок біохімічних реакцій, що знищують “гормони стресу”;
  • покращує кровопостачання головного мозку, підвищуючи уважність і пам'ять.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .