Білково-овочева дієта: проблема із зайвою вагою може бути вирішена

Білково-овочева дієта: проблема із зайвою вагою може бути вирішена

Різні варіанти дієт допомагають скинути зайві кілограми, при цьому вибір дієти необхідно довірити фахівцеві з дієтичного харчування. Це допоможе уникнути розвитку негативних наслідків з боку здоров'я. Білково-овочева дієта призводить до зниження ваги до 10 кілограмів, але це багато в чому залежить від варіанту дієти. Деякі різновиди дієти є короткочасними, інші розраховані на двадцять днів.

Що допомагає ефективно скинути вагу


Білково-овочева дієта розроблена за принципом чергування вживання вуглеводів (тільки складні вуглеводи) і білків. Протягом всього періоду, коли людина перебуває на дієті, слід утриматися від вживання алкогольних напоїв у будь-якому вигляді, маринадів, спецій, консервованої продукції. Не можна поєднувати проведення дієти з вживанням спецій, стимуляторів смаку.

Згідно існуючої таблиці калорій розробляється меню на кожен день. При раціональному поєднанні інгредієнтів можна досягти результату у вигляді зниження ваги протягом перших днів.

Це багато в чому залежить від того, який варіант дієти використовується, так як існує дієти, розраховані на один або кілька днів. Максимальна тривалість дієти може становити до двадцяти днів.

Білково-овочева дієта для схуднення заснована тільки на вживанні білкової їжі і вуглеводів. Кількість жирів у харчовому раціоні зводиться до мінімуму, тому це може негативно позначитися на загальному самопочутті людини. Не кожна людина має можливість витримати таке обмеження. Найголовніше правило полягає в тому, щоб не подовжувати з часу проведення дієти, якщо вона розрахована тільки на певну кількість днів. Все має бути по силам, мучити себе суворими дієтами не має великого сенсу, і це може бути небезпечним для здоров'я.

Як правильно скласти меню на кожен день дієти


Найбільш ефективним варіантом дієти вважається білково-овочева дієта 20 днів. Вона розробляється на перші дванадцять днів, у подальшому цикл живлення повторюється. Протягом перших днів слід вживати тільки кефір і чорний хліб. За день можна випити 1,5 літра кефіру і з'їсти два невеликих скибочки хліба. Наступні два дні повинні бути білковими, тому раціон харчування буде представлений м'ясом, сиром і яйцями. Ці продукти можна чергувати протягом дня в залежності від смакових пристрастей людини.

Раціон п'ятого і шостого дня представлений овочами та фруктами. Ці продукти є джерелом вуглеводів для людини, але не всі фрукти можна включати в раціон харчування. Рекомендується утриматися від вживання наступних продуктів:
  • помідори
  • картопля
  • банани
  • виноград

Білково-овочева дієта меню повинно включати їжу, яку відварюють або готують на пару. Рекомендується більше вживати овочів і фруктів у сирому вигляді. На сьомий повертаються до меню першого дня, повністю повторюючи цикл. Даний варіант дієти розрахований на двадцять днів, за цей проміжок часу відбувається втрата до 10 кг ваги, що вважається хорошим показником.

Важливою умовою ефективного проведення дієти є дотримання водно-питного режиму, так як необхідно пити достатню кількість води, ні в якому разі не обмежувати себе в рідині. Пити дозволяється чай (без цукру) і воду (тільки негазовану).

Що необхідно включати в раціон харчування під час дієти


Якщо виникла необхідність позбутися від зайвих кілограмів за кілька днів, то можна скористатися укороченим варіантом дієти. Такий варіант розроблений на три, чотири дні, протягом яких можна схуднути до 3 кг. Білково-овочева дієта рецепти не повинні містити жирів. Важливо вживати овочі в свіжому вигляді, при цьому на період дієти слід відмовитися від картоплі.

Щоденний раціон білково-овочевої дієти складається з наступних продуктів:
  • м'ясо або риба у відвареному вигляді (по 100 гр)
  • сир (нежирний)
  • яйце (на день слід відварити одне яйце)
  • сир (тверді нежирні сорти) 50 гр
  • шинка (сорти без жиру)

Додавати інші продукти в раціон не можна. Особливі рекомендації пов'язані з забороною на вживання алкогольних і інших різновидів стимулюючих напоїв, у тому числі спецій, маринадів, солінь. Необхідно запобігти стимулюючу дію на апетит, тому будь-які стимулятори виключаються з раціону. Є овочі, які теж можуть стати своєрідним стимулятором апетиту. В першу чергу це помідори, у зв'язку з цим їх слід чергувати з іншими корисними овочами, щоб помідори не були основних видів овочів.

Основною перевагою цього виду дієти є різноманітність, тобто людина не вживає тільки одноманітну їжу, у нього є можливість чергувати різні види овочів і білкових продуктів. 

Цей факт є важливим, так як різноманітна їжа не викликає у людини подразнення від виду одних і тих же страв. Після завершення одного варіанту дієти в подальшому можна вибрати інший варіант, при цьому немає необхідності дотримуватися якогось одного виду білково-овочевої дієти. У більшості випадків цей вид дієти переноситься добре, але, незважаючи на це, слід контролювати стан свого здоров'я у фахівця. Деякі види дієти можуть бути протипоказані людям, у яких є хронічні захворювання сечовидільної системи.

Дієта сприяє оздоровленню організму, надає загальнозміцнюючу дію. Протягом усього часу застосування білково-овочевої дієти рекомендується вживати фрукти, в першу чергу це грейпфрут. В цьому цитрусовому продукті міститься максимальна кількість вітаміну С, що позитивним чином позначається на стані здоров'я, на імунній системі зокрема. Наявність великої кількості варіантів дієти дозволяє вибрати найбільш підходящий варіант на свій розсуд, але обов'язково слід врахувати наявність супутніх захворювань, які можуть стати протипоказанням для застосування дієти.

 

Як зберегти Красу та Здоров'я на довгі роки?


В наш час поняття здоров'я та краси щільно переплітаються один з одним. Наш механізм сприйняття особистості влаштований таким чином, що хвора людина, навіть якщо вона виглядає фізично красивою, під час хвороби такою не здається. З іншого боку, жінка, яка абсолютно здорова, слідкує за своїм зовнішнім виглядом, за своїм здоров'ям, буде виглядати набагато краще, ніж коли перебуває у хворому стані. З цього можна зробити висновок, що для того щоб зберегти свою красу, необхідно зберегти своє здоров'я. Для досягнення даної мети достатньо всього лише дотримуватися п'яти правил:

Спорт. Фізичні вправи допоможуть вам не тільки підтримувати себе у формі, але і підвищувати загальний тонус організму. Напевно, всім зрозуміло, що заняття спортом допомагають знизити ризик виникнення різних захворювань, а це, як вже сказано вище, дуже важливо для підтримки свого зовнішнього вигляду.

Хороший сон. Для того щоб в людському організмі могли відбуватися різні процеси, йому необхідно не тільки отримувати належну порцію поживних речовин, але і відпочивати певний інтервал часу. Для середньостатистичної людини оптимальним вважається 8-9 годин сну. Звичайно, допустимі зміщення на 1 -1,5 години в позитивну або ж в негативну сторону, але краще ж переспати зайву годину, ніж недоспати.

Сміх (психологія і гарний настрій). Науково доведено, що під час сміху в людському організмі починають вироблятися спеціальні гормони, які позитивно впливають не тільки на нервову систему, але і на працездатність деяких органів. Варто зауважити, що позитивні люди в основному завжди мають приємний зовнішній вигляд.

Дієта та правильне харчування.Основний принцип правильного харчування - відповідність раціону стану здоров'я і смаковим уподобанням людини. Правильне харчування обов'язково має бути збалансованим та включати всі необхідні поживні речовини.

Секс. Під час цього заняття, в організмі виробляються багато різних гормонів, які так необхідні організму. Як результат ми можемо отримати гарний настрій, свіжий зовнішній вигляд і блиск в очах. Щоб жінка завжди залишалась красивою не слід забувати і про правильний догляд за своєю зовнішністю - обличчям, волоссям, тілом, нігтями. Все це допоможе завжди виглядати "на всі 100". Для цього ви завжди можете використовувати домашні маски для волосся, маски для шкіри обличчя, пілінги та інші процедури. Більшість рекомендацій, як залишатись красивою, ви знайдете на нашому сайті корисних порад для жінок Краса та здоров'я .